Categories: Sport

Frică tratată cu eurogoluri

Ciprian Marinuţ

Candidata la promovare UTA Arad s-a temut de meciul cu Minerul Lupeni şi a încercat să învingă la „masa verde”, printr-o contestaţie. Arbitrii au dat însă drumul la joc, după o întârziere de 15 minute, iar arădenii s-au impus, graţie a două eurogoluri, născute pe fondul unei prestaţii suspect de neputincioase a minerilor.

Au contestat… poarta
La obişnuita „inspecţie a terenului”, premergătoare partidei, staff-ul arădenilor a zăbovit mai multe minute la poarta din stânga a stadionului din Lupeni. Pe baza unui „pont” vândut de fostul portar al Minerului, Cristian Bălgrădean, oaspeţii au reclamat faptul că una dintre porţi ar fi mai mică. Obligaţi de respectiva contestaţie, arbitrii au trecut la măsurători, iar partida a fost întârziată cu circa 15 minute, până ce gazdele au mărit puţin, cu sapa, distanţa dintre transversală şi pământ.

În declaraţii lei, în teren mieluşei
Aflaţi în mare criză de puncte şi „energizaţi” de declaraţii războinice generate de promisiunea că ar putea încasa prime de 1.000 de dolari în caz de victorie, minerii au început tare… agitat. Au fost câteva raiduri pe benzile laterale, ce n-au periclitat mai deloc poarta arădenilor, dar care… au lăsat descoperită defensiva. Drept urmare, a picat eurogolul lui Batin, care l-a surprins ieşit, cu un şut de la circa 25 metri, la vinclu, pe Ciucă, portar care e de regulă perfect plasat: 0-1. Forţaţi de scor şi impulsionaţi de intrarea lui Omoduemuke, minerii au început să bage „materiale”, reacţie deja clasică la jocurile lor de casă. La o fază încinsă de la mijlocul terenului, arădeanul Nădăban (38) a picat în cursă şi a fost eliminat, pentru un fault nu foarte dur, dar clar, din spate, la nou-intratul Omoduemuke.

Eliminare cu efect invers
 Rămânerea arădenilor în inferioritate numerică a avut însă efect de bumerang. În loc să prindă curaj şi să atace în valuri, ca să profite de omul în plus, minerii s-au pleoştit. Au devenit dezorganizaţi şi au scos la rampă execuţii tehnice hilare, căutând parcă să demonstreze că sunt prost aşezaţi în teren de antrenorul Petre Gigiu, revenit de câteva zile la timona echipei. În schimb, UTA a strâns rândurile, a respectat perfect indicaţiile tactice ale lui Ionuţ Popa, care era exilat în tribune, din cauza unei suspendări, şi a crescut parcă, subit, şi la capitolul valoare individuală. În consecinţă, arădenii au controlat jocul şi au lovit decisiv prin Pascariu (min. 73), care a finalizat o combinaţie şnur cu Batin şi Pecarov şi a dus scorul la 2-0, după incredibile erori în lanţ ale defensivei gazdă. Căpitanul arădenilor, Drida (81), a pus cireaşa pe tort, cu un alt eurogol, similar cu cel al lui Batin, din prima repriză, scor 0-3. Spectatorii şi-au pierdut răbdarea şi au început să ceară demisia antrenorului Petre Gigiu, iar la final, i-au aplaudat pe adversarii echipei lor, atitudine rar întâlnită la Lupeni. Tehnicianul contestat a refuzat orice comentarii, spunând că aşteaptă decizia oficialilor în ceea ce-l priveşte. Ciudat că la finalul partidei, jucătorii Minerului stăteau la rând la biroul preşedintelui şi ieşeau destul de fericiţi de acolo. Gurile rele spun că încasau salariile, deşi, parcă după un astfel de eşec, aşa ceva e greu de crezut, întrucât momentul era extrem de nefavorabil, indiferent de programare sau de eventualele întârzieri.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago