FOTBAL. Liga a III-a

Derby-ul județean a fost câștigat de CSM Deva

Etapa cu numărul 13 din Liga a III-a a sezonului 2020/2021,a continuat la finalul săptămânii trecute cu partide importante pentru echipele din județul Hunedoara, două dintre ele aflându-se în lupta pentru evitarea zonelor din subsolul clasamentelor, din seriile în care evoluează.

Derby-ul județean s-a consumat la …Simeria, acolo unde echipa deveană CSM dispută jocurile considerate pe teren propriu. Partida s-a jucat până la urmă deși gazdele au avut ceva emoții, până la a alcătui o formulă de echipă, în urma faptului că mai mulți jucători titulari au fost găsiți pozitivi la efectuarea testării obligatorii de joi, înaintea jocului. În aceste condiții s-a apelat la juniorii din lotul devean și la câțiva jucători care fac partea dintre cei care s-au aflat mereu printre rezerve. Ba mai mult, pe foaia de joc a fost trecut la rezerve chiar și antrenorul coordonator al centrului de copii și juniori de la Deva, prof. Marius Sîrbu, alături de Iștoc și Mustață, singurele rezerve ale devenilor. În aceste condiții, majoritatea celor din anturajul echipei devene au ocolit răspunsul la întrebarea “ce șanse sunt la victorie pentru echipa aflată fără principalul Ștefan Nanu?”.

CSM Jiul Petroșani a venit la Simeria cu doar patru jucători de rezervă dar și cu managerul Damian Militaru, în speranța că totuși echipa din Valea Jiului va fura cele trei puncte de sub nasul devenilor, în condițiile date.

Partida a început cu o primă ocazie a gazdelor în min. 23 când șutul lui Bîrzan a fost reținut cu siguranță de portarul Haring. Oaspeții au răspuns cu o acțiune rapidă condusă de Drăgoiescu, dar centrarea acestui nu a fost finalizată de către Arcuși.

A venit și golul , primul al echipei devene. În min. 15 a fost o acțiune pornită de pe la 30 m, Șulea a trecut pe lângă Matei, care s-a mișcat foarte lent și jucătorul devean a împins mingea în colțul din stânga portarului Haring, deschizând scorul.

Oaspeții au avut o altă ocazie cu Drăgoiescu în prim plan, dar finalizarea a fost defectuoasă și portarul Manea a boxat salvator  Devenii au atacat în valuri și își crează acțiuni bune la poarta celor din Valea Jiului, dar rând pe rând Bîrzan și Iordache ratează din poziții bune.Presiunea jocului și al rezultatului au creat multe tensiuni în cele două tabere, iar oaspeții au început cu reproșurile în urma ratărilor drept urmare au apărut și cartonașele. Până la finalul primei reprize am mai notat o ocazie în contul oaspeților, ratată de Drăgoiescu, iar la deveni Ianc a reluat sec din vole pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Haring.

În repriza secundă parcă mai mobilizați au fost jucătorii din Petroșani, dar devenii s-au apărat bine , au închis toate culoarele și au avut șanse mari de a înscrie. Au și făcut acest lucru după mai multe ratări ale lui Ghighilicea, Curescu și Bîrzan. Cel de al doilea gol pentru CSM Deva a fost înscris în min. 75: Curescu l-a servit excelent pe Șulea, iar acesta a trimis în gol pe lângă portarul din Petroșani.

Finalul jocului a fost foarte tensionat, au fost acordate mai multe cartonașe galbene și unul roșu, pe care l-a văzut Mazilu, după ce a avut o intervenție neregulamentară la Curescu. Deveanu a fost lovit în plină figură la o foarfecă pe spate și a făcut o comoție fiind necesară intervenția echipei medicale de pe ambulanță prezentă la joc.

Victorie meritată a echipei CSM Deva, care își trece încă trei puncte la total și urcă în clasamentul seriei în timp ce formația din Valea Jiului are emoții pentru următoarele partide.

”Este o victorie muncită, foarte greu obținută. Am avut și problemele pe care le-am avut, dar băieții s-au mobilizat exemplar și am câștigat cele trei puncte de care aveam nevoie. Le mulțumesc jucătorilor noștrii pentru că au ținut de rezultat , s-au mobilizat și chiar dacă am avut pentru această partidă improvizatii n teren, am câștigat”, a declarat imediat după joc Joszef Magyari, antrenorul secund al echipei devene

„Victorie meritată a jucătorilor echipei gazdă, care și-au dorit mai mult victoria, astăzi, cu toate că au avut problemele lor cu testările pentru Covid. Eu îi felicit pentru atitudinea pe care au avut-o. Păcat că echipa noastră nu s-a ridicat la nivelul așteptat de către mine. A fost ca de fiecare dată un derby județean, cu presiune și de o parte și de cealaltă. Cu multă dușmănie deși noi ar trebui să fim prieteni. Să fim dușmani în teren, dar în rest să fim prieteni”, a spus Anton Sedecaru, antrenorul celor de la Jiul Petroșani.

       CSM Deva: Manea, Teodorescu, Vasiu,Iordache,Curescu(min. 83 Iștoc),Bîrzan,Bogdanovici, Ianc, Ghighilicea, Șulea, Tecsi(min. 80 Mustață).  Antrenor Joszef Magyari.

Jiul Petroșani: Haring- Stoicoiu, Matei,Torok,Keszek, Szekely,Arcuși,Băbărău,Mazilu,Drăgoiescu, Tuță au mai jucat Bălan și Perșe. Antrenor Anton Sedecaru

 

Rezultatele etapei, seria a VII-a 

Viitorul Şelimbăr – Flacăra Horezu 3-0

Viitorul Dăeşti – Gilortul Tg. Cărbuneşti  1-1

CSM Deva – CSM Jiul Petroşani  2-0

Gaz Metan Mediaş 2 – Măgura Cisnădie 0-1

Minerul Costeşti – FC Hermannstadt 2  2-4

 

Clasamentul seriei a VII-a

 1. Viitorul  Şelimbăr           13   12    1    0    33 –  6     37 puncte
 2. Măgura Cisnădie            13     7    2    4    12 – 12    23 puncte
 3. Gaz Metan Mediaş 2      13     6    3    4    26 – 16    21 puncte
 4. Gilortul Tg. Cărbunești   13     6    3    4    24 – 21    21 puncte
 5. CSM Deva                      13     5    4    4    19 – 15    19 puncte
 6. Flacăra Horezu               13     4    4    5     27 – 23   16 puncte
 7. Viitorul Dăeşti                13     4    3    6     22 – 23   15 puncte
 8. Jiul Petroșani                 13     2    6    5    13 – 23  12 puncte
 9. Hermannstadt 2            13     2    3    8    14 – 30    9  puncte
 10. Minerul Costeşti           13     1   3     9    13 – 34    6  puncte

 

CS Hunedoara a câștigat în deplasare  la Industria Galda

Ultima clasată din seria a IX-a, Industria Galda  a jucat sâmbătă pe teren  propriu cu CS Hunedoara, două echipe apropiate ca locuri în clasament, dar separate de multe puncte și cu obiective diferite. Gazdele (locul 10, cu 4 puncte) nu mai sperau demult într-o minune care să îi salveze de la retrogradare, în timp ce oaspeții (locul 8, cu 13 puncte) aveau nevoie de toate punctele puse în joc ca să se îndepărteze de zona periculoasă, mai ales și pentru că aveau un  obiectiv intermediat stabilit de către Consiliul de administrație al clubului, adică 10 puncte din cinci meciuri.

Hunedorenii au avut mai mulți absenți din lot, între care și golgeterul Iacob (suspendat după eliminarea din partida cu Reghin), și au înfruntat o echipă care și-a depășit evident condiția și prestațiile avute până acum. În cele din urmă formația de pe Cerna a reușit să înscrie pe final de meci, prin  Muscă (care și-a aniversat sâmbătă și ziua de naștere), el fiind jucătorul care a adus echipei pregătită de Raul Spătaru victoria și  toate cele trei puncte, necesare ca aerul în tentativa de a evada din subsol.

Seria ocaziilor care au alternat la cele două porți a fost deschisă de  cei de la Galda, încă din minutul 2: Bălaș face o cursă pe extremă, a centrat în careul mic iar  Brânză a reluat cu capul din cinci metri peste transversală. Replica oaspeților nu a întârziat să apară, însă portarul Suciu a prins o zi de excepție. El și-a salvat echipa în min. 16 când  a scos de sub bară șutul lui Herci de la 20 de metri, apoi a avut o intervenție de senzație  în min. 20, la o situație de unu la unu cu Muscă, scăpat singur în careul de șase metri după o eroare a lui Anghel, pentru ca în min. 29 să pareze și șutul din întoarcere a lui Marinca. În prelungirile primei reprize Lefter le-a dat emoții coechipierilor săi , greșind ieșirea la un balon centrat în careu din lovitura liberă executată de Petruse.

La reluare am consemnat din nou  startul bun al gazdelor , care au avut din nou ocazii la poarta hunedoreană. În min. 47  Tripșa a trimis din lovitură liberă de la 30 de metri puțin pe lângă bara din stânga  iar două minute mai târziu Potopea expediază balonul cu capul pe lângă bara din dreapta a lui Lefter. CS Hunedoara revine în atac, dar  jucătorii echipei se precipită foarte mult la finalizare și ratează ocazii bune de a înscrie.

Poartarul gazdelor,Suciu, nu a mai avut însă nicio replică atunci  când centrarea de pe dreapta a lui Kelemen – inspirat introdus în joc cu zece minute înainte – îl găsește pe Muscă la șapte metri de poarta găldeană, iar lovitura de cap a acestuia îl învinge în fine pe goalkiperul celor din Galda. Atacantul adus în iarnă de la Unirea Slobozia și-a făcut astfel un frumos cadou, el împlinind 25 de ani chiar în ziua partidei. Deznodământul putea fi și altul, pentru că în cel de-al treilea minut de prelungiri David a ratat egalarea din careul mic, trimițând peste poarta oaspeților.

CS Hunedoara obține astfel prima victorie în deplasare din acest campionat, se distanțează la șase puncte de locul 9 retrogradant, ocupat de Ocna Mureș  și urcă un loc în clasament, depășind echipa din Cluj la golaveraj.

„Am început foarte bine meciul. În prima repriză ne-am creat foarte multe ocazii, am avut și vreo 12 cornere. Am ratat o mulțime de situații clare, inclusiv singur cu portarul în câteva rânduri. Puteam marca de trei – patru ori și să avem un avantaj chiar mare la pauză. În repriza a doua am intrat și în criză de timp, și în jocul adversarului. Am început să sărim faza de construcție, să ne precipităm, ne-am angrenat într-un joc „bufa-bufa”. Am comis și câteva erori în faza de apărare și astfel au apărut ocazii și pentru ei. Repet, puteam închide meciul încă din prima repriză, să stăm și noi liniștiți pe final, dar nu am avut parte de așa ceva în campionatul actual. Oricum, consider rezultatul meritat după ce s-a jucat astăzi.

Au lipsit de la noi Nițuică pozitiv cu covid, Raț accidentat, Iacob suspendat,Tiric, cu  fractură la mână. Săptămâna viitoare ne așteaptă un meci foarte greu acasă cu Arieșul Turda, cea mai în formă echipă din seriei în acest început de sezon (n. red.: 7 puncte din 9, egal la Reghin, victorii cu Galda și Dej). Avem în continuare mai mulți jucători accidentați. Va reintra Iacob după suspendarea efectuată în etapa de azi, în schimb l-am pierdut pe Marinca, a luat cu Galda al patrulea cartonaș galben și va sta la meciul de sâmbătă cu Turda”,a declarat Raul Spătaru, antrenorul hunedorenilor.

      CS Hunedoara: Lefter – Pau (73 Rusu), Kovacs, Neacșu, Trăşcan – Herci (73 Kelemen), Marinca, R. Cristian, Bloj – Muscă (90 Banac), Zamfir (62 Vasinc). Antrenor Raul Spătaru

Rezultatele etapei , seria a IX-a

Sticla Arieşul Turda – Unirea Dej 2-1

Avântul Reghin – CSO Cugir 1-2

Unirea Ungheni – AF Unirea Alba 2-3

Industria Galda – CS Hunedoara 0-1

CS Ocna Mureş – Sănătatea Cluj 2-2

 

Clasamentul seriei a IX-a

 1. Unirea Dej            13      10     1    2    30 – 14     31 puncte
 2. CSO Cugir            13        9     2    2    31 – 14     29 puncte
 3. Unirea Ungheni    13       7      2    4    22 – 21     23 puncte
 4. Avântul Reghin    13        6     2    5    24 – 16     20 puncte
 5. Sticla  Turda         13       5     3     5    22 – 18     18 puncte
 6. Unirea Alba Iulia  13       5      2    6    21 – 25     17 puncte
 7. CS Hunedoara      13       4     4    5    14 – 15     16 puncte
 8. Sănătatea Cluj      13       4     4     5    22 – 28     16 puncte
 9. CS Ocna Mureș    13       3      1    9    14 – 29     10 puncte
 10. Industrial Galda   13       1     1   11    11 – 31      4 puncte

One thought on “FOTBAL. Liga a III-a

 • 29 martie 2021 la 0:05
  Permalink

  În tot raul este si un bine și poate cu aceasta ocazie vede primarul Oancea ca avem și noi antrenori foarte buni în Deva și nu avem nevoie de mercenari aduși pe bani exorbitant de mulți plătiți cu mii de euro pe lună!

  Felicitări Deva și Hunedoara!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare