Sport

Fotbal. Cluburile din Liga 2 şi Liga 3 vor garanţiile depuse la FRF

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de Fotbal a adunat înainte de debutul sezonului competiţional 2019-2020 circa 700.000 de euro de la cluburile din diviziile a doua şi a treia, garanţii obligatorii pe care le-au depus echipele. Mulţi dintre conducătorii acestor cluburi speră să le fie returnate sumele acum, nu după finalul sezonului, aşa cum era regula.

Fiecare club din liga secundă a depus la FRF drept garanţie 50.000 de lei iar pentru echipele din liga a treia garanţia a fost de 30.000 de lei. Banii sunt într-un cont al Federaţiei, creat special pentru a colecta garanţiile acestea. Regula e că formaţiile îşi recapătă banii depuşi drept garanţii imediat după sfârşitul sezonului. Unii dintre conducătorii din ligile mici i-ar vrea acum, nu după final, mai ales că a devenit destul de clar că în Liga a treia nu se va mai juca restul stagiunii.
După cum se cunoaşte, formaţiile din al treilea eşalon depind aproape toate de stat, de primării, de consilii judeţene. În perioada aceasta în care instituţiile publice au consumat bani mulţi cu protecţia socială şi cu sistemul medical, finanţarea fotbalului nu mai e posibilă. Puţine cluburi din Liga a treia ar mai fi în stare să participe la competiţie, dacă FRF ar cere să se joace în continuare. Sumele constituite drept garanţie la FRF ar ajuta echipele din eşaloanele inferioare să mai supravieţuiască pentru o vreme, să mai achite din datorii.
Varianta propusă de federaţie, votată până la urmă de către marea majoritate a cluburilor din ligile a doua şi a treia, cea de îngheţare a campionatului, e greu digerabilă de către iubitorii fotbalului, de sponsori şi de unii dintre jucători. Până la urmă nu se vor mai disputa meciuri în aceste campionate, vor promova direct liderii care au mai mult de patru puncte faţă de echipele aflate pe locul secund în fiecare serie.
Din cele cinci serii ale Ligii a treia, doar Aerostar Bacău şi FC U Craiova 1948 urcă direct în „B“. Ceilalţi lideri din serii vor avea de disputat baraje cu formaţiile clasate imediat în urma lor: Unirea Slobozia-Mostiştea Ulmu, Progresul Spartac-Slatina şi comuna Recea-Minaur Baia Mare. Planul ar trebui să fie aprobat în Comitetul Executiv ca să devină valid.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura