FOTBAL. Anchetă pentru doping la jucătorii din Rusia

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a deschis o anchetă disciplinară împotriva a trei jucători ruşi, suspectaţi că au în­căl­cat codul antidoping în 2013. Numele jucă­torilor nu au fost dezvăluite, dar este vorba de doi bărbaţi şi o femeie, care însă nu au jucat în primele reprezentative ale Rusiei.
„Federaţia rusă de fotbal a primit in­for­maţia de la FIFA privind deschiderea unor cazuri disciplinare”, se arată într-un co­municat. Sportul din Rusia a fost zguduit în ultimii ani de numeroase cazuri de dopaj. Un raport comandat în 2015 de Agenţia Mon­dială Antidoping a găsit dovezi despre un sistem de dopaj în masă în rândul sportivilor ruşi.
Rusia a fost interzisă pentru doi ani din competiţiile internaţionale majore, dar spor­tivii săi vor putea concura sub drapel neutru, dacă nu au fost sancţionaţi niciodată pentru dopaj, conform deciziei adoptate de TAS pe 17 decembrie. Măsurile dictate împotriva Rusiei, care vor fi valabile până la 16 de­cem­brie 2022, includ Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, precum şi Olim­pi­a­da de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, dar nu şi Jocurile de la Paris, din 2024.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.