Categories: Comunitate

Fostul viceprimar din Vulcan, declarat incompatibil

Maximilian Gânju

Fostul viceprimar din municipiul Vulcan, Angela Stoica (foto), a fost declarat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), incompatibil între anii 2010-2011, când a ocupat funcţia respectivă, dar a fost şi membru în consiliile de administraţie a două instituţii publice.

Decizia Agenţiei Naţionale de Integritate arată că Angela Stoica s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2010 – 11 octombrie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al municipiului Vulcan, cât şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Spitalului Municipal Vulcan, respectiv Consiliul de administraţie al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” Vulcan. ANI mai arată că fostul viceprimar nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de membru al consiliului de administraţie  la instituţiile publice”. Contactată de „Mesagerul Hunedorean”, Angela Stoica a declarat că nu face nici un comentariu faţă de decizia inspectorilor de integritate. „Asta este problema mea (n.r. fiind întrebată dacă va ataca decizia ANI). Nu comentez absolut nimic, într-o ţară de asemenea factură, nu comentez absolut nimic”, s-a rezumat să spună Angela Stoica.
Fostul viceprimar, dacă nu va ataca decizia şi nu va avea o decizie judecătorească favorabilă, nu va  mai avea dreptul de a exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Angela Stoica a demisionat din funcţiile administrative ocupate în Vulcan, implicit din cea de viceprimar al localităţii, în octombrie 2012, în urma scandalului în care a fost implicată familia sa şi un apropiat al ei, poliţistul Adrian Sucilă.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • A fost pusa sa dea si salariul inapoi ,de ce nu spuneti asta ,statul nu trebuie sa plateasca incompetenti de aceea ia calculat salariul si ia comfiscat o mare parte din avere .

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

4 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

21 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

21 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

21 de ore ago