Fostul primar din Aninoasa e suspect de delapidare

  Sorina Popa

Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat, ieri, la întâlnirea săptămânală cu jurnaliştii, că la Primăria Aninoasa s-au descoperit unele nereguli, făcute de fostul edil şef de aici, Ilie Botgros (foto).

„S-a făcut un control la Primăria Aninoasa şi s-a descoperit o delapidare, de câteva zeci de mii de lei. Se pare că fostul primar a luat bani din casă. Acolo este o problemă serioasă. Probabil, împrumutul luat de către autorităţile locale nu a fost folosit aşa cum trebuia. Este o situaţie critică”, a spus prefectul Sorin Vasilescu.
Primăria Aninoasa se confruntă cu o problemă extrem de dificilă, din cauza unui împrumut, în valoare de trei milioane de lei, contractat de fosta conducere a instituţiei. Potrivit actualului edil şef, Nicolae Dunca, nivelul arieratelor primăriei se ridică la 4,2 milioane de lei. „Nu se mai pot credita administraţiile locale care iau împrumuturi aiurea. Nu se pot credita, la infinit, administraţiile locale care angajează nişte cheltuieli peste posibilităţile bugetului şi apoi să vină cineva să le achite. Există o variantă, ca primăria din Vulcan, care are o situaţie bună, să preia administraţia din Aninoasa”, a adăugat prefectul de Hunedoara.
Oraşul Aninoasa are 5.000 de locuitori. Din totalul bugetului local, estimat la 5,6 milioane de lei, veniturile proprii însumează 2,5 milioane de lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

5 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

23 de ore ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

23 de ore ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

23 de ore ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

23 de ore ago