Categories: Eveniment

Fostul judecător Valentin Popescu rămâne în arest

Carmen Cosman

Chiar dacă mai are o speranţă, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis repunerea pe rol a dosarului său, fostul judecător Valentin Popescu (foto) rămâne în arest.

Instanţa a respins la ultimul termen cererea de înlocuire a stării de arest, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara în cazul fostului vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani şi a acordat un nou termen la data de 22 iunie 2011. În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis repunerea pe rol a dosarului în care este judecat Valentin Popescu, venit cu recurs de la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii au decis reaudierea unor martori şi denunţători din această cauză, înainte de a da sentinţa definitivă.
Fost vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu se află de mai bine de un an după gratii, după ce a fost reţinut şi apoi trimis în instanţă de către DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În sarcina lui s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale. Nemulţumit de sentinţă, judecătorul a formulat recurs, care se judecă la ICCJ.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Daca esti judecator ,sti ca nu este bine sa incalci legea,o faci cu buna stiinta,deci o faci premeditat,adica calificat,de ce mai face revizuirea,este chiar asa un mister,cand totul este probat si a fost recunoscut de el.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago