Categories: Actualitate

Fost angajat al Primăriei Brad, găsit incompatibil

Un fost angajat al Primăriei municipiului Brad este acuzat de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că a achiziţionat produse de la o firmă al cărei administrator era chiar soţia lui.
Avram Olimpiu Pleşa a ocupat până în anul 2013 funcţia de expert la Compartimentul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Brad. Potrivit ANI, acesta a întocmit un număr de 176 note justificative privind achiziţionarea de produse şi materiale, ulterior accesând programul SEAP şi alegând ofertele de la societatea al cărei administrator este soţia acestuia, pentru achiziţionarea de produse şi materiale. Inspectorii ANI susţin că în baza acestor note justificative, Primăria municipiului Brad a achiziţionat produsele şi materialele necesare de la societatea respectivă, emiţând, ulterior, un număr de 176 facturi în valoare totală de 112.876,05 de lei.
Din acest motiv, Avram Olimpiu Pleşa s-a aflat în conflict de interese, încălcând dispoziţiile potrivit cărora ”funcţionarul public este în conflict de interese dacă […] interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice”. Pleşa a fost angajat la Compartimentul de Achiziţii Publice din Primăria Brad în perioada 1 iunie 2007 – 26 septembrie 2013. El nu mai are dreptul de a exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, dar scapă de sancţiunea disciplinară pentru că nu mai este angajat al municipalităţii Brad. Totodată, acesta şi-a trimis punctul de vedere către ANI pentru a-şi exercita dreptul la apărare. Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, spune că instituţia sa nu a suferit nici un prejudiciu, achiziţiile fiind făcute legal. ”Achiziţia de produse s-a făcut conform legii”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago