Forumul privind dezvoltarea fotbalului hunedorean

Nicolae Gavrea

Activul din cadrul mişcării fotbalistice hunedorene şi o seamă de invitaţi ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal s-au reunit la Deva pentru Forumul privind dezvoltarea fotbalului hunedorean, o interesantă dezbatere privind această disciplină sportivă.
La acest eveniment prezidat de preşedintele FR Fotbal, Răzvan Burleanu (foto, în picioare), au participat ca invitaţi şi au luat cuvântul Maria Ştefănie, inspector şcolar general, prefectul Fabius Kiszely, Daniel Andronache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, primarii Dan Bobouţanu, de la Hunedoara, Emil Rîşteiu, de la Simeria, şi Dumitru Oprean, de la Sântămăria Orlea, Cristian Petrean şi Amalia Catană, preşedintele şi, respectiv, directorul economic al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, precum şi Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal.
Răzvan Burleanu a prezentat o strategie de dezvoltare a acestui sport, care, pentru a avea rezultatele scontate, are nevoie de un sprijin complex din partea tuturor instituţiilor. „Fotbalul este deja un fenomen social şi economic. Îi felicit pe organizatori, cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, pe preşedintele Cristian Petrean, atât pentru iniţiativă, cât şi pentru capacitatea de a aduce alături de noi reprezentanţii administraţiei publice locale. Trăim, din păcate, cu amintirile despre fotbalul de acum câteva decenii. Societatea s-a schimbat foarte mult în aceşti ani, inclusiv fotbalul. Noi venim cu proiecte de dezvoltare a fotbalului, începând cu creşterea numărului de practicanţi ai acestui sport, care rămâne pe primul loc în România, dar este nevoie şi de investiţii în infrastructură. Avem un proiect pentru amenajarea a 150 de noi terenuri, însă este nevoie şi de sprijinul autorităţilor. Mă bucur că acest forum de la Deva este primul de gen din ţară, mai ales dacă ţinem cont de tradiţia judeţului în fotbal, având, de exemplu, 110 ani de istorie la Simeria şi un secol la Petroşani, ca să nu mai vorbesc de numeroşii jucători hunedoreni de mare valoare. Sper ca aceste date să fie doar câteva elemente care să determine autorităţile publice locale să investească în fotbal“, a spus Răzvan Burleanu.
De remarcat faptul că, prezenţi la eveniment, reprezentanţii CJ Hunedoara au reconfirmat sprijinul pentru această disciplină sportivă, mai mult au promis demararea lucrărilor la noul stadion din Hunedoara, la acest din urmă obiectiv existând premise serioase că investiţia ar putea începe chiar în cursul acestui an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare