Categories: Sport

Forţeazã limitele pentru medalie

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto) va accelera la maximum la Raliul Rânca (Tg. Jiu), programat în weekend, pentru a scoate cât mai multe puncte posibile la etapele 13 şi 14 ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi pentru a rămâne în cursa pentru podium.


Retrogradat pe locul patru în clasamentul grupei A, din cauza problemelor tehnice îndurate la ultimele curse, Mihai Cîmpeanu vrea să recupereze terenul pierdut în ultimele patru etape. Hunedoreanul s-a dat de mai multe ori peste cap şi a ajuns în Ungaria, unde „bolidul hibrid”, construit dintr-o caroserie de Mitshubishi Evo 8 şi un motor de Evo 6, a fost setat cum scrie la carte.
 „Acum maşina dezvoltă toată puterea de care e capabil motorul. Parcă a mâncat spanac, ca Popeye Marinarul şi e aptă de  performanţe pe măsură. Am testat-o la Straja şi pe alte trasee de coastă din zona Bradului, iar rezultatele sunt promiţătoare. Simt că de data aceasta maşina mă va ajuta să mă bat de la egal la egal cu ceilalţi piloţi. Voi forţa până la limita riscului, pentru că vreau să strâng cât mai multe puncte în ultimele patru etape, ca să reintru în lupta pentru medalii”, a spus Cîmpeanu.

 

Are de recuperat 30 de puncte
Înainte de Raliul de la Rânca, Mihai Cîmpeanu are 109 puncte şi ocupă locul patru în ierarhia grupei A. Diferenţa faţă de primii trei clasaţi se poate recupera, în condiţiile în care în cele două etape de la Rânca se pot strânge 40 de puncte, iar în ultimele două curse de la Braşov încă pe atât. Liderul Lucian Boroianu are 140 de puncte, iar cei de pe locurile doi şi trei, Codruţ Ciorioiu şi Ciprian Ciobotaru, au câte 133 de puncte. „Am încredere că pot reveni pe podium, pentru că atât la Rânca, cât şi la Braşov, se va alerga pe două trasee tehnice pe care le cunosc bine şi îmi plac foarte mult”, a spus Cîmpeanu. Competiţia din weekend se va desfăşura pe DN 67C între Novaci şi Rânca, pe un traseu de 5,025 km, cu o pantă maximă de 12 la sută. Prima cursă care contează ca etapa a 13-a a Campionatului Naţional va fi vineri, iar a doua va avea loc duminică.
În sezonul 2011, Mihai Cîmpeanu este sprijinit financiar de următorii sponsori: Primăria Brad, Consiliul Local Brad, Autosenna Deva, Forestban Alpin Birtin, Lori Alba Alpin Brad, Festimani Comprest Deva, Herdan Exchange Deva, SC Casteco Invest Deva, Orhan Piese Auto Deva, SC Daniotest Orăştie, Autovim Parbrize Deva, Axis Security şi Clubul Sportiv Quasar Deva, şi are ca partener media cotidianul Mesagerul Hunedorean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago