Categories: Actualitate

Fonduri pentru închiderea deponeului de la Uricani

Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram (foto), a semnat miercuri, 4 decembrie a.c., la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu de la Bucureşti, contractul în valoare de 3.650.000 de lei, pentru finanţarea proiectului de închidere definitivă a fostului deponeu de deşeuri de la Uricani.

Depozitul a fost declarat neconform şi, potrivit cerinţelor Uniunii Europene, trebuie închis definitiv până la finalul anului 2020, în caz contrar comunitatea locală riscând sancţiuni.
„Pentru că ne dorim să sprijinim comunităţile locale, aşa cum am procedat şi în alte situaţii, am preluat la Consiliul Judeţean Hunedoara responsabilitatea acestui proiect, pe care-l vom duce la bun sfârşit până la termenul stabilit. Dar şi mai important este faptul că am reuşit să atragem finanţare integrală pentru acest obiectiv de la Administraţia Fondului de Mediu, astfel încât nu doar că evităm sancţiunile pentru Primăria Uricani, dar nici nu facem cheltuieli din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a realiza acest proiect obligatoriu”, a declarat Costel Avram.
Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat, în şedinţa extraordinară care a avut loc joi, 19 septembrie 2019, două hotărâri care vizează închiderea depozitului neconform de deşeuri menajere din oraşul Uricani. În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări pentru etanşarea suprafeţei depozitului de deşeuri nepericuloase, realizarea unui strat de egalizare din deşeuri provenite din demolări, precum şi lucrări de amenajare (geocompozit, vegetaţie rezistentă la eroziune, degazarea corpului depozitului, lucrări de drenare etc. (M.C.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

11 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

11 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

11 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

11 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

11 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

11 ore ago