Categories: Actualitate

Fonduri europene pentru Colegiul Naţional „Decebal“

Nicolle Ebner

Ieri, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADRV), a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea ansamblului de clădiri şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional «Decebal» Deva”. Proiectul, realizat de Primăria Deva, are o valoare totală de 2,272 milioane euro, din care 1,783 milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Finanţare aprobată doar pentru patru proiecte

Prin acest proiect se intenţionează reabilitarea spaţiilor destinate activităţilor şcolare şi îmbunătăţirea clasei energetice a celor trei clădiri principale ale colegiului. De asemenea, se va extinde clădirea sălii de sport, urmând ca aceasta să fie dotată cu echipamente didactice specifice. Prin intermediul proiectului, va creşte dotarea cu echipamente TIC, se va extinde reţeaua de Internet şi se vor asigura dotările necesare utilizării softurilor educaţionale de către toţi profesorii în procesul didactic. Implementarea proiectului va dura 25 de luni. Pe Măsura 3.4., privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” au fost depuse 71 de proiecte, însă doar patru dintre ele au intrat pe finanţare, proiectul administraţiei devene fiind unul din ele.

Sesiunea de depunere a dosarelor a fost închisă în data de 26.11.2009, întrucât finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse a depăşit cu 335,85 la sută alocarea regională.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago