Categories: Eveniment

Foc la groapa de gunoi

Maximilian Gânju

Deşeurile menajere depozitate la singura groapă de gunoi din Valea Jiului sunt incendiate de cei care răscolesc în căutarea fierului, ambalajelor din plastic sau a altor materiale reciclabile.

Aproape în fiecare dimineaţă, deşeurile aduse la groapa de gunoi din municipiul Vulcan, singura care mai poate funcţiona în acest moment în Valea Jiului, sunt arse de către cei care răscolesc în căutarea materialelor pe care le vând la centrele de colectare. Locuitorii zonei care duce spre Pasul Vâlcan spun că sunt înecaţi în fum în fiecare zi. „Doar dimineaţa dau foc şi se lasă un fum foarte înecăcios, de nu mai poţi respira. Noi am crezut că dau foc muncitorii care tasează gunoaiele, dar după ce am vorbit cu ei, ni s-a spus că sunt alţii. Cei care adună PET-uri, sticle, cartoane şi fier au pus foc la gunoaie ca să facă loc pentru altele. Cineva trebuie să-i oprească, acum nu mai ard, pentru că sunt ude şi doar fumegă întruna”, spune un locuitor din zonă.
Angajaţii municipalităţii care lucrează pe utilajele de la groapa de gunoi a Vulcanului spun că n-au ce face. „Degeaba îi alungi, pentru că zona este mare şi nu poţi să stai toată ziua după ei. Fac mai mult rău, dacă nu-i laşi. Pe unde dau foc, mai trecem cu utilajele şi-l înăbuşim, dar până se stinge, tot fumegă”, spune unul dintre angajaţii respectivi. Primăria Vulcan a pus în funcţiune o staţie de sortare a deşeurilor şi reuşeşte să prelucreze o parte importantă din cantitatea de gunoi colectată de la populaţia şi agenţii economici din oraş, însă, deşeurile provenite din alte localităţi nu sunt sortate. Groapa de gunoi din Vulcan are o capacitate de 60.000 de metri cubi şi este autorizată să funcţioneze până în anul 2016, fiind singura la care se mai pot duce deşeurile ridicate din localităţile Văii Jiului.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

12 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

14 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

20 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

21 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

21 de ore ago