Categories: Ultima Ora

FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor și restituirea banilor luați pensionarilor

 

Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv. FMI şi Comisia Europeană au acceptat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8 la sută, urmând să fie operată de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii reţinuţi începând din aceeaşi lună.

„Practic, acordul este negociat şi încheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor şi reformelor structurale, sectoriale cuprinse în acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectând ţinta limită de 3 la sută în relaţia cu Uniunea Europeană pentru acest an şi de asemenea respectând angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional”, a declarat, sâmbătă, Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe.

„S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creşteri de 8 la sută în luna iunie şi, de asemenea, s-a găsit o soluţie cuprinzătoare pentru soluţionarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie”, a declarat Florin Georgescu, ministru desemnat pentru Finanţe.

Ambele măsuri privind personalul bugetar, pe de o parte, şi pensionarii, pe de altă parte, în baza acestui acord cu organismele financiare internaţionale se vor reflecta într-o lege, pentru că numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi băneşti.

 

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De la "dorintza la neputintza"- am putea intitula succesul negocierilor useliste cu fondul!
    De la marea strigare a recuperarii integrale , cele doua procente obtimute peste amagirile guvernelor boc-mru, sunt intr-adevar un pas inainte si cel mai "mare succes " este ca o parte din pensionarii(mai grasi) cor primi inapoi cite 34 de lei lunar timp de vreo 18 luni??!!
    Dar cel mai mare insucces , dupa mine este de fapt , "victoria" in reabilitarea conceptului uselist, prin care reinviem "mitul-bugetarilor", ca in Romania, problema cea mai grea este a bugetarilor pauperizati, bugetari al caror rinduri este mai mare ca in Germania si nu pe cei care produc( si sunt mai putini decit bugetarii ), care ne duc de fapt pe toti in "spinare" ???
    Asta este??? S-auzim numai de bine :)

  • Basescu ,mare demagog; se bucura de parca ar face un cadou de la el si de parca ar fi initiativa lui; desi sunt bugetar ,ma cam sperie chestia asta,mi-e teama ca se da drumul la risipa ,si tot aia cu salarii mari vor profita ;un pic de restrictie nu strica ,mai ales unde chiar era disperare ,dar nu sunt de acord cu aruncatul banilor pe fereastra ,mai ales vazand cum strang curea toate tarile Europei;