Florin Cîţu, propunerea liberalilor pentru premier. Va ajunge în Parlament de data asta?

Adriana Năstase

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, ieri, ca pro­punerea de premier a liberalilor să fie ministrul Fi­nanţelor. Au fost două abţineri, a lui Dan Motreanu şi a lui Florin Cîţu (foto), au precizat sursele citate.

Şi-a retras candidatura
Florin Cîţu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doc­torand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca e­conomist şef (2006-2007) şi şef al depar­ta­mentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.
În martie, Florin Cîţu a mai fost desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi-a retras candidatura cu câteva ore înaintea votului de învestitură din Parlament.
Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, este de părere că Florin Cîţu nu este pro­pu­nerea reală de premier a liberalilor, ci aceştia în­cear­că să mute atenţie pentru a pregăti adevărata propunere care va fi făcută în ultimul moment. „Eu nu cred că este o propunere serioasă. Ne aducem aminte că a mai fost propus la un moment dat şi a fugit cu mandatul. Eu nu cred. Am auzit liderii PNL la televiziune spunând următorul lucru,: noi nu vom propune candidat, aşteptăm să ne spună pre­şe­dintele României, care e singurul care are legi­timitate. M-a şocat această afirmaţie, pentru că am înţeles că partidul nu are o soluţie. Cred că este o propunere de etapă, care vrea să arate că şi PNL are o opţiune, după ce preşedintele îl propusese pe domnul general Ciucă interimar. Probabil se si­mulează diversitatea. În primul rând, domnul Cîţu a fost în postura de ministru de Finanţe şi a rămas la calitatea de analist, nu a vrut să meargă în Par­lament, a intrat în polemici. S-a ocupat mai degrabă comunicaţional. Rezultatele financiare sunt foarte proaste. Să nu uităm că are un atac speculativ la adresa leului şi nu ştiu dacă nu va cântări de asemenea în imaginea publică a unuia care vrea să fie premier.
Premierul trebuie să fie o personalitate integrală şi ar fi bine mai ales în această perioadă să fie ci­neva care nu a pierdut atâta încredere prin această guvernare. E o mişcare de acoperire a adevăratei pro­puneri. Nu cred că va ajunge la votul din Par­lament. Cred că mai este mult până atunci. Cred că cei din PNL s-au gândit că este nevoie de o uzură. Dacă îl pui pe adevăratul candidat ar fi o uzură până la vot. Cred că vor veni cu adevărul candidat în ultimul moment”, a declarat Dîncu la Digi 24.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

5 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

5 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

5 ore ago