Flacăra Olimpică pleacă la drum prin Japonia

Ceremonia programată cu ocazia startului ştafetei flăcării olimpice a Jocurilor de la Tokyo se va desfăşura fără spectatori, deşi iniţial la eveniment urmau să asiste circa 3.000 de persoane, anunţă presa niponă.
Conform relatărilor din presă, organi­za­torii JO 2020 doresc să evite mulţimile la ple­carea flăcării, pe 25 martie la Fuku­shima, însă publicul va avea voie să asiste ul­terior la derularea ştafetei, lucru necon­firmat încă de Comitetul de organizare Tokyo-2020.
Responsabilii Jocurilor Olimpice din ca­pi­tala Japoniei au anunţat, la sfârşitul lunii februarie, regulile stricte care vor trebui res­pectate de cei care doresc să vadă flacăra trecând, inclusiv interzicerea aplauzelor şi purtarea obligatorie a unei măşti.
Prezenţa în anumite puncte ale traseului va fi doar pe bază de rezervare, iar infor­maţiile referitoare la purtătorii de torţe vor fi comunicate numai în ultimul moment, pentru a evita un public grupat, în confor­mi­tate cu directivele respective. Anumite sec­ţiuni ale ştafetei ar putea fi, de asemenea, anulate pentru a se evita riscul transmiterii co­ronavirusului, au mai precizat organi­za­torii. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare