Categories: Eveniment

Finul primarului din Petroşani s-a ales cu un dosar penal

Controversatul afacerist Emil Bercea, finul lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi ofensă adusă autorităţilor.

A refuzat să fie testat

Fapta a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, când, se pare, Emil Bercea s-a urcat băut la volan şi a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere. „Pentru că mirosea a alcool, s-a trecut la testarea cu aparatul Drager, pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta doar a mimat că suflă în aparat, iar în acel moment, echipajul a solicitat să fie condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. A fost atenţionat să se conformeze regulilor, dar şi la spital a avut iniţial un caracter oscilant. S-a făcut din nou că suflă în aparat şi a refuzat să i se recolteze probe biologice. Consiliat de avocatul său, în cele din urmă a acceptat”, a declarat Ştefan Ciucă, adjunct al comandantului Poliţiei Petroşani. Pe lângă dosarul penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, pe numele lui Emil Bercea, poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru ofensă adusă autorităţilor. „În momentul în care a fost oprit în trafic, şoferul Emil Bercea a adresat injurii organelor de poliţie, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal. În acest moment, el poate circula cu maşina, pe baza unei dovezi de circulaţie”, ne-a declarat comisarul Ilie-Titel Brăgaru, şeful Poliţiei Petroşani. Dacă rezultatele analizelor de sânge de la Institutul de Medicină Legală vor indica prezenţa alcoolului în sânge, finul primarului din Petroşani riscă să fie pedepsit şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar şi dacă rezultatul va fi negativ, el poate fi pedepsit pentru ofensă adusă autorităţilor. (D. Istudor)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago