Categories: Comunitate

Final de vară cu multe lucrări la Hărău

Magdalena Şerban

În ciuda problemelor legate de colectarea taxelor şi impozitelor la bugetul local, comunitatea din Hărău a avut parte, de la începutul anului curent, de o serie de lucrări de dezvoltare şi modernizare, cărora li s-au adăugat cele de ordin administrativ.

În fiecare sat s-au făcut investiţii
„Am reuşit să întreţinem prin lucrări de cosire, curăţenie şi alte categorii, domeniul public din interiorul satelor şi din zona principalelor drumuri din comună. De asemenea, am amenajat containere pentru PET-uri şi mase plastice, pe care le-am amplasat în locurile circulate, pentru colectarea deşeurilor. A fost finalizată execuţia branşamentelor la reţeaua de apă a satelor, numărul acestora apropiindu-se de o mie. Totodată, am deschis un drum de acces auto la Biserica Ortodoxă veche din Chimindia, care a rămas izolată şi a avut de suferit în ultimii ani, din cauza degradării acoperişului. În Banpotoc, am făcut lucrări de decolmatare la pârâul Valea Mică, lucrări care nu au mai fost realizate de peste 20 de ani. În Bârsău se zideşte Biserica Ortodoxă, cu sprijin economic important din partea primăriei, iar o altă lucrare realizată a fost decolmatarea şi curăţarea Văii Certej, în interiorul satului. În Hărău au fost finalizate lucrările la baza sportivă, care a fost şi inaugurată. A mai fost modernizat sistemul de iluminat public în Hărău şi Chimindia, unde s-au făcut extinderi şi au fost montate corpuri de iluminat, aceeaşi lucrare fiind executată şi într-o parte a satului Banpotoc, urmând partea rămasă şi satul Bârsău“, arată Dorin Ioan Jibetean (foto), primarul comunei Hărău.

PUG aproape de final
„Funcţionarii primăriei, împreună cu topograful angajat, au finalizat în cursul lunii iunie, inventarierea fondului funciar în conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2013, fiind printre primele comune din judeţ care am încheiat această operaţiune. Am reluat intocmirea planurilor de parcelare pentru terenurile forestiere din satul Bârsău şi repoziţionarea parcelelor în urma măsurătorilor cu aparatura GPS, în conformitate cu reglementările ANCPI, această acţiune fiind realizată în proporţie de aproximativ 50 la sută. Suntem foarte aproape de finalizarea Planului Urbanistic General (PUG), acesta aflându-se în evaluarea finală de mediu, după care urmează avizul de la CJ şi aprobarea lui în Consiliul Local“, precizează primarul Jibetean.
Potrivit acestuia, mai urmează modernizarea unei porţiuni din drumul comunal 129 C, din Chimindia, montarea unui sistem de supraveghere video în satele comunei, amenajarea parcului din satul Hărău, reparaţii la drumuri, reparaţii capitale la acoperişul Şcolii Gimnaziale din Hărău şi amplasarea de semne şi indicatoare de circulaţie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago