Comunitate

Fiii satului s-au întâlnit la Dâncu Mic

Magdalena Şerban

La căminul cultural din localitatea Dâncu Mic, comuna Mărtineşti, duminică a avut loc un dublu eveniment marcat de întâlnirea cu fii ai satului, dar şi de sărbătorirea cuplului de foşti învăţători Ana Popa şi Viorel Popa, care s-au dedicat comunităţii peste trei decenii, educând mai multe generaţii.

„Am primit salutul autorităţilor, prin prezenţa domnului preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD – deputatul Laurenţiu Nistor, a doamnei Ministru al Românilor de Pretutindeni – deputata Natalia Intotero, a domnului Mircea Bobora – preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi a domnului prefect Fabius Kiszely. Ne-am bucurat de o întâlnire de suflet pentru toţi cei care se simt legaţi de aceste meleaguri, au părinţi, bunici sau alte rude aici ori pur şi simplu ne-au vizitat din prietenie, dorind să petrecem duminica împreună. Fiind perioada concediilor, au venit şi mulţi din cei care trăiesc prin Spania sau prin alte ţări europene. Le mulţumesc tuturor pentru acest gest. De asemenea, felicit încă o dată familia Popa, doamna Ana activând ca învăţătoare în Dâncu Mic, iar domnul Viorel în Dâncu Mare. De altfel, doamna va împlini şi frumoasa vârstă de 80 de ani, deci e încă un motiv de sărbătorire a dumneaei. Cei doi soţi, dascăli, din 1956 şi până în 1990, au pus condeiul în mână multor promoţii de elevi. Dincolo de meseria de dascăl, sunt şi nişte oameni minunaţi. I-am recompensat cu Diplomă de Onoare, tort şi flori, ca semn de preţuire pentru munca depusă”, a precizat Adinel Botescu, primarul comunei Mărtineşti.
Mai trebuie spus că a urmat un spectacol de muzică populară, din programul artistic făcând parte tinere talente locale. Astfel de întâlniri rămân mult dorite atât de administraţia publică, cât mai ales de oamenii locului, desfăşurându-se doar sporadic, în timp.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

18 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

18 ore ago