Fetiţă discriminată şi umilită de învăţătoare

Maximilian Gânju

I s-a spus că are râie şi dacă nu va veni la şcoală tratată, o să fie lăsată repetentă. De parcă nu era de ajuns, dascălul din Lupeni care s-a transformat peste noapte în medic dermatolog, a umilit-o pe micuţă în faţa celorlalţi elevi.
„Are scabie! O trataţi şi o trimiteţi la şcoală cu adeverinţă că nu are nimic!” Este biletul primit de o mamă, de la fata ei de şapte ani, care tocmai se întorsese de la şcoală. Bileţelul a fost scris de învăţătoarea copilei, iar eleva a fost trimisă acasă de la şcoală şi nu la cabinetul medical al unităţii, pentru a se stabili dacă este vorba de râie. „Fetei mele i s-a spus că, dacă nu vine la şcoală tratată de scabie, va repeta clasa I-a. Fata a făcut o criză acasă şi a plâns întruna timp de trei ore, până am reuşit s-o liniştesc. Am fost la medicul de familie şi acesta, după ce s-a uitat la semne, a spus că este muşcată de insecte, are două muşcături şi nu are râie, cum a spus învăţătoarea”, a declarat mama fetiţei, Elena Artene (foto). În plus, femeia a mers cu fetiţa şi la medicul dermatolog pentru a fi consultată, iar specialistul dermatolog i-a spus că nici vorbă de râie, fetiţa are câteva muşcături provocate de insecte, cel mai probabil, de ţânţari.
Aceasta s-a dus la şcoală ca să vorbească cu învăţătoarea, pentru că nu i s-a părut normal gestul ei. La şcoală, învăţătoarea şi-a recunoscut greşeala, după ce a fost chemată să răspundă acuzaţiilor în biroul directoarei, cu biletul pe masă. Dascălul a dat vina însă pe medicul şcolii, pentru că el ar fi spus că există suspiciunea ca unii dintre elevi să aibă râie, iar printre aceştia era şi copila de şapte ani. Chiar dacă învăţătoarea ei va fi sancţionată, asta n-o va ajuta pe copilă să treacă peste umilinţa la care a fost supusă în şcoală şi ar putea fi o victimă şi a celorlalţi copii.
Conducerea unităţii de învăţământ a deschis o anchetă şi spune că va lua măsuri împotriva dascălului, care cu de la sine putere a decis că un elev este bolnav şi pentru acest lucru l-ar putea chiar lăsa repetent.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.