Categories: Comunitate

Festivitate de absolvire la Universitatea Alma Mater Sibiu – Filiala Hunedoara

Magdalena Şerban

Peste 130 de absolvenţi ai Universităţii Alma Mater Sibiu – Filiala Hunedoara au participat sâmbătă la festivitatea de graduare. Fetele au fost întâmpinate cu câte un fir de trandafir, iar evenimentul a debutat cu intonarea imnului naţional. Pe lângă cadre didactice, studenţi, părinţi şi apropiaţi ai acestora, a fost prezentă şi conducerea universităţii, venită de la Sibiu. Este vorba de rectorul Universităţii „Alma Mater“, prof. univ. dr. ing. ec. Nicolaie Georgescu şi directorul general administrativ, asistent univ. drd. ec. Ioana Tălmăcean.
„Din cei 132 de absolvenţi, probabil că doar 120 vor susţine licenţa acum. Motivul este lipsa banilor. Procentajul este cam la fel, în fiecare an. Dar sunt cazuri în care absolvenţii nu au susţinut licenţa în vară, dar au făcut-o în februarie. Deci, nu rămân pe dinafară. Referitor la numărul studenţilor care termină acum primul an, acesta este de 80. În fiecare an, avem pierderi, doi-trei, renunţând din diferite motive. Există trei specializări la care se pot înscrie. E vorba de Administraţie Publică (acreditată), Management (acreditată) şi Economia Comerţului, Turismului, Serviciilor şi Managementul Calităţii (în curs de acreditare). Filiala din Hunedoara e deschisă din 2005, an în care a luat fiinţă Universitatea Alma Mater Sibiu. Noi avem specificul nostru în organizarea activităţii, aceasta desfăşurându-se pe module şi totodată, în zilele de weekend, deoarece circa 70-80 la sută dintre studenţi lucrează. Comunicăm cu ei şi pe e-mail, avem cd-uri suport de care pot beneficia, cărţi, aşa că nu trebuie decât voinţă. Toate cursurile noastre sunt la zi. Învăţatul se face cu participare, nu prin corespondenţă. Personal, pot spune că nu sunt de acord cu ID-ul“, a spus lector univ. dr. Ion Dinu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociale Hunedoara.
La rândul său, rectorul Universităţii „Alma Mater“ din Sibiu, prof. univ. dr. ing. ec. Nicolaie Georgescu, le-a vorbit celor prezenţi de mersul lucrurilor în plan managerial. „Consider că efortul conjugat al cadrelor didactice şi al studenţilor face să ne situăm la nivelul standardelor specifice societăţii şi vremurilor în care ne aflăm. În perioada ce urmează, va exista o nouă provocare pentru absolvenţi, şi anume, susţinerea examenului de licenţă. Le urez succes!”, a afirmat acesta.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

14 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago