Categories: Sport

Festival de lupte libere la „Cupa Cetate”

Ciprian Marinuţ

Aproximativ 150 de sportivi de la cinci cluburi din judeţ şi şapte din ţară vor participa la ediţia a IV-a a „Cupei Cetate” – Memorialul „prof. Valentin Carasiniu” la lupte libere, care va avea loc în acest weekend, la Deva. Întrecerea este rezervată copiilor I, II şi III, cu vârste cuprinse între nouă şi 15 ani şi va pune punct sezonului competiţional 2015 pe plan judeţean.

Din suflet pentru suflet
La competiţie vor fi prezente toate cele cinci cluburi cu secţii de lupte din judeţ, respectiv CSS Hunedoara, CSS Petroşani, Inter Petrila, Victoria Dobra şi CNS „Cetate” Deva, în calitate de club organizator. Luptătorii hunedoreni, unii dintre cei mai medaliaţi la nivel naţional în acest an, se vor duela pentru medaliile puse în joc cu sportivi de la CSS Cluj Napoca, CSS Lugoj, CSS Jimbolia, CSM Oneşti, CSM Drobeta Turnu Severin, CSS Reşiţa, CSS Călăraşi şi CS Jegălia. „Primii clasaţi vor fi recompensaţi cu diplome, medalii, cupe şi tricouri oferite de Direcţia Judeţeană pentru Sport Hunedoara”, a precizat Suraj Moravan, unu dintre antrenorii de la CNS „Cetate” Deva implicaţi în organizare. Dincolo de aspectul competiţional util în evaluarea sportivilor şi acumularea de experienţă, competiţia este un omagiu adus profesorului Valentin Carasiniu. „La fiecare antrenament, antrenorii vă dau vouă, elevilor, o parte din sufletul lor… Antrenorii se bucură mai mult decât voi la victoriile voastre şi cu durere în suflet suferă în cazul eşecurilor voastre. Credeţi şi aveţi încredere în antrenorul vostru, el este singura persoană care va lupta pentru voi, sportivii lui, până la capăt”, este sloganul care va ghida întreaga competiţie, a spus Suraj Moravan.

Se pregătesc pe zăpadă
În paralel, alţi trei luptători de la CSS Petroşani care au fost convocaţi la loturile naţionale se pregătesc alături de  antrenorul Gheorghe Răducu la Predeal în cadrul unui cantonament montan. „Timp de şapte zile, componenţii loturilor naţionale de lupte libere şi greco romane, fete şi băieţi, se află la un stagiu de pregătire la Predeal. Un număr de 36 de campioni naţionali aleargă cot la cot alături de antrenorii lor. CSŞ Petroşani are trei sportivi: Viorel Scorei, Ionuţ Borbely şi Vlad Bâşa. Cei trei sunt însoţiţi de antrenorul petroşănean Gheorghe Răducu, cel care este şi antrenorul lotului naţional de cadeţi. Este o pregătire grea pe zăpadă, dar frumoasă. După încheierea stagiului, Ionuţ Borbely va pleca la Cupa României pentru cadeţi, iar mai apoi vom mai avea o acţiune la Cupa Herculane în perioada 2-3 decembrie, după care va urma o perioadă de pregătire până în primăvara viitoare când vom merge din nou la competiţii”, a declarat antrenorul Gheorghe Răducu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago