Categories: Sport

Festival de lupte la „Cupa Cetate”

Ciprian Marinuţ

Cluburile hunedorene şi sportivii din Republica Moldova au dominat ediţia întâi a competiţiei internaţionale de lupte libere „Cupa Cetate”, desfăşurată la finalul săptămânii, la Deva. CNS-CSS „Cetate” Deva, CSS Petroşani şi CSS Hunedoara au cucerit cele mai multe trofee, ocupând primele trei locuri în ierarhia generală, dar cel mai eficient a fost clubul CS Chişinău (Republica Moldova), care a obţinut cinci medalii cu şase sportivi.

Hunedorenii şi moldovenii sunt la putere
Luptătorii de la cluburile hunedorene şi cei din Republica Moldova au făcut legea la turneul de la Deva, rezervat copiilor cu vârste între 10 şi 15 ani. Devenii antrenaţi de Suraj Moravan, Cosmin Văcăraşu şi Doru Ailincăi au profitat de avantajul terenului propriu şi au cucerit 15 medalii (trei de aur, opt de argint şi patru de bronz), ocupând locul întâi în clasamentul general pe cluburi. Podiumul la echipe a fost completat de CSS Petroşani, care a obţinut 11 medalii şi de CSS Hunedoara, club ce şi-a trecut în palmares un număr de 10 medalii. Dominaţia numerică a hunedorenilor a fost „pusă la respect” de sportivii de la clubul CS Chişinău din Republica Moldova. Cinci dintre cei şase luptători de peste Prut au urcat pe podium, ei cucerind medaliile de aur la categoriile 53, 59 şi 66 kilograme, precum şi o medalie de argint la categoria 66 kilograme şi una de bronz la categoria 59 kilograme. La competiţia de la Deva, au mai luat startul sportivi de la CSS Braşov, Dinamo Bucureşti, CSS Reşiţa, Inter Petrila, CSS Lugoj, CSS Motru, CSS Oneşti, CS Brebu Caraş Severin, CS Drobeta Tr. Severin, totalul participanţilor fiind de aproximativ 150 de sportivi.

Una perfectă, altul foarte tehnic
De la clubul devean, s-au remarcat în mod special Gabriela Munteanu (ctg. 44 kg) şi Ştefan Mihalca (ctg. 59 kg). „Gabriela Munteanu a câştigat medalia de aur, la fel ca la toate competiţiile la care a participat în acest an, demonstrând că merită cu adevărat titlul de campioană naţională pe care îl are în palmares în 2012. Ştefan Mihalca a ocupat doar locul doi, deşi a fost la egalitate de puncte cu câştigătorul, însă a primit trofeul acordat celui mai tehnic luptător al turneului. El a fost singurul sportiv român din concurs care a învins un reprezentant al Republicii Moldova, iar premiul special i-a fost acordat de un juriu format din şapte foşti antrenori şi finanţat special de Petru Ungureanu, din Piteşti”, a spus antrenorul Suraj Moravan.
Celelalte două medalii de aur ale devenilor au fost cucerite de fraţii Dalia Anca (ctg. 25 kg) şi Ionuţ Anca (ctg. 35 kg). Ionuţ merită şi un bonus, deoarece l-a învins în finală pe campionul naţional al categoriei, legitimat la CSS Hunedoara. Pe lângă Ştefan Mihalca, pe lista medaliaţilor cu argint ai clubului devean s-au înscris următorii sportivi: Ana Preda (ctg. 32 kg), Elena Anca (ctg. 37 kg), Vlad Munteanu (ctg. 25 kg); Denis Dordea (ctg. 29 kg); Denis Dehel (ctg. 45 kg); Alexandru Macingo (ctg. 55 kg) şi Dorin Terme (ctg. 85 kg).
În fine, medaliile de bronz ale devenilor au fost obţinute de Denisa Fodor (ctg. 44 kg), Radu Cojocaru (ctg. 33 kg), Valentin Lupu (ctg. 35 kg) şi Roberto Mijia (ctg. 73 kg).

Laude şi diplome speciale
Concursul a fost supervizat de Răzvan Pârcălabu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte. Oficialul federaţiei i-a lăudat pe organizatori şi i-a oferit o diplomă de excelenţă antrenorului Suraj Moravan, de la CNS CSS „Cetate” Deva, pentru organizarea impecabilă şi rezultatele obţinute de sportivii săi în acest an. Prima ediţie a Cupei „Cetate” s-a desfăşurat cu sprijinul total al conducerii CNS CSS „Cetate” Deva şi cu suportul financiar al unor foşti sportivi sau simpli iubitori de sport, precum: Oliver Lupu, Ninel Poleac, Radu Cojocaru şi Laurenţiu Constantin.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

14 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago