Categories: Actualitate

Fermierii pot solicita subvenţia pentru motorină

Cristina Ghenea

Fermierii care doresc subvenţie pentru motorina folosită în agricultură pot depune cerere la centrul judeţean APIA, din Deva. Anul acesta, valoarea decontată este de 1,20 lei/litru de motorină.
Solicitările se pot depune pentru cel de-al treilea trimestru din 2011, iar termenul limită este 31 octombrie. Potrivit Veronicăi Borungel (foto), directorul APIA Hunedoara, o dată cu depunerea cererii, fermierii trebuie să mai prezinte şi o situaţie a cantităţilor de motorină achiziţionate în acest trimestru.
Cei care încearcă să profite de subvenţii, pentru a desfăşura alte activităţi în afara celor agricole, riscă amenzi usturătoare. Atât pentru asta, cât şi pentru vânzarea motorinei, beneficiarul riscă să plătească sancţiuni cuprinse între 5.000 lei şi 20.000 lei. De altfel, tot până la 20.000 de lei se ridică şi amenzile pentru cei care încasează necuvenit acest tip de ajutor şi, în plus, beneficiarii îşi vor pierde şi dreptul de a mai primi subvenţia pentru motorină în următorii trei ani de zile.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

o zi ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

o zi ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

o zi ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

o zi ago