Ferma liceului din Geoagiu, modernizată cu bani primiţi de la Ministerul Agriculturii

Magdalena Şerban

Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Geoagiu a beneficiat din partea Ministerului Agriculturii, în baza prevederilor bugetului de stat, de alocări menite să dea o mână de ajutor unităţii de învăţământ. Din suma primită, aici s-au făcut mai multe modernizări.
„Ne-au fost alocaţi 175.000 de lei, bani din care am reuşit să ducem la îndeplinire ceea ce ne propusesem, adică moderni­zarea fer­mei didactice pe care o deţinem. Am con­struit o platformă de gunoi şi am amenajat un bazin de colectare, astfel încât să nu mai fie probleme legate de dejecţiile provenite de la animalele pe care le creştem (vaci, viţei şi porci) şi mirosul pe care acestea îl produc, organizând spaţii distincte pentru vaci, respectiv viţei. Toate dejecţiile merg în acel recipient special, cu o capacitate de 10.000 de litri, iar atunci când se umple se trece la acţiunea de vidanjare, totul fiind adus apoi pe câmp, ca îngră­şământ natural pentru pământ. Aşa, am rezolvat o problemă care era prioritară”, a spus profesorul Octav Cismaşiu (foto), di­rectorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexan­dru Borza” Geoagiu.
Pe de altă parte, cu forţe proprii, de curând au fost achiziţionate şi montate pro­iectoare care să asigure iluminatul am­biental al in­sti­tuţiei şcolare. De asemenea, şi iluminatul pe holuri a fost trecut pe proiectoare cu led, cu senzori de prezenţă. ,,Am apelat la pricepe­rea şi strădania co­lectivului nostru, neper­mi­ţându-ne să so­licităm firme de specialitate. Le mulţumesc colegilor pentru implicare”, a mai arătat directorul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

10 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

10 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

10 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

10 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

10 ore ago