Categories: Sport

Fãrã surprize în SuperLigã, „nebunie frumoasã” în Liga B

Ciprian Marinuţ

Favoritele, CSD şi Avantaje, au pus interdicţie surprizelor şi se menţin pe primele două locuri în ierarhia SuperLigii RealSport şi după runda de duminică. În schimb, în eşaloanele inferioare, duelurile au fost halucinante, întrucât în cele trei întâlniri din play-off, s-au consemnat răsturnări spectaculoase de scor.

O victorie strânsă, alta la scor
Considerat drept ultim meci ce poate schimba soarta titlului de campioană, duelul dintre Pera BMW şi CSD a dat câştig de cauză favoritei, scor 2-0, iar aceasta se menţine pe primul loc. „CSD a marcat două goluri norocoase din devieri, iar apoi noi am dominat şi am ratat mult. Băieţii au irosit două ocazii cu poarta goală şi au ţintit de două ori bara, în vreme ce adversarii s-au limitat la apărare. Cred că în urma acestei victorii, CSD este sută la sută campioană, deoarece nu mai are cine să o încurce”, a spus Ovidiu Ioiescu, delegatul echipei Pera BMW. Scorul a fost deschis de Remus Marta (min. 4) cu un şut norocos, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Clep. Acelaşi inspirat golgheter, Remus Marta, a provocat majorarea avantajului echipei sale, în minutul opt, cu un şut care a fost deviat decisiv în proprie poartă de Roman. Pera BMW a luptat să schimbe soarta meciului, însă CSD au jucat foarte pragmatic şi au conservat rezultatul. Cele mai mari ocazii ale celor de la Pera BMW au fost semnate de Torok (min.14 – bară de la doar un metru), Roman (37) şi Stancu (min. 44 ratare cu poarta goală). În celălalt meci cu implicaţii la titlu, Avantaje a dispus de Grawe Deva cu scorul de 7-1, însă în ciuda scorului meciul a fost echilibrat, până când actuala campioană s-a desprins la 3-0. „Consider că CSD a câştigat deja titlul de campioană. Noi am greşit la câteva partide din iarnă şi asta ne costă la bilanţul final”, a spus Cristian Glodeanu, delegatul echipei Avantaje, actuala campioană.

Răsturnări incredibile de scor
Toate cele trei întâlniri din play-off-ul Ligii B RealSport au fost marcate de evoluţii halucinante ale scorurilor. Cea mai dramatică situaţie s-a consemnat în partida dintre Sews R Orăştie şi Continental. Gruparea din Orăştie a condus cu 4-0 la pauză şi se părea că are victoria în mână, însă a fost de nerecunoscut în repriza secundă şi a pierdut cu 4-5. Un scenariu similar s-a consemnat şi la întâlnirea Quasar Deva – Roşu. Cei de la Roşu au condus cu 1-0 la pauză, iar în repriza secundă, lidera Quasar a făcut legea şi a câştigat clar cu 5-1. În fine, în duelul dintre E.F.C. Anonimii şi Cerna Sântuhalm, „verzii” au condus la pauză cu 3-0 prin golurile marcate de Adrian Părău, Mircea Albu şi Alin Buculerscu, dar după pauză s-au relaxat şi au fost egalaţi, scor 3-3, de cei de la Cerna. Trebuie precizat că toate partidele au fost influenţate de căldura sufocantă înregistrată la ora meciurilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago