Categories: Comunitate

Fără admitere la Universitatea Ecologică Deva

Şase instituţii de învăţământ superior autorizate să funcţioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, începând cu anul universitar 2013-2014, pentru că nu au solicitat evaluare la termen şi au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. Printre acestea, se află şi Societatea Ateneul Român-Universitatea Ecologică „Traian“ din Deva.

Aceasta are în structura sa trei programe de studii universitare de licenţă autorizate în perioada 2002 – 2003. Aceste programe au depăşit termenele de evaluare în vederea acreditării. Din anul 2003, instituţia nu a mai făcut nici o solicitare de evaluare. Se pare că instituţia nu va mai funcţiona, anul acesta fiind ultima promoţie de absolvenţi.
Instituţiile vizate sunt Universitatea „Mihai Viteazul“ din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologică „Traian“ din Deva, Fundaţia Universitară „Milenium“ din Timişoara, Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European (FINE) – Universitatea Wales – România din Bucureşti şi Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism – Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cand dispare o scoala, indiferent de felul ei, este o pierdere, nu o veste buna.
    Din cate retin a fost prima Universitate infiintata in Deva, in 1990 daca nu ma insel, iar cele care au aparut dupa ea au fost ca ciupercile.
    Sunt totusi cativa ani buni cu mii de studenti si profesori de valoare.
    Macar aici se facea scoala la zi, nu la fara frecventa cu teste tip grila.
    Pacat! Pacat ca cei din conducerea ei nu au fost in stare sa faca ceva important din ea, pentru tinerii deveni si pentru Deva.

  • Foarte bine. In sfarsit il vad somer pe parazitul de Sigismund Duma. Acest escroc merita de mult sa ramana pe drumuri. Nu vreau altceva decat sa amintesc aici cum acest parazit al societatii in loc sa investeasca banii obtinuti de la studenti prin plata taxei anuale in dotarea universitatii, ii investea in vilele personale. Are individul asta la case si mosii, ca Adrian Nastase e copil mic pe langa acest parazit numit Sigismund Duma. Acest individ de cea mai joasa speta a ajuns pana acolo incat indraznea sa falsifice notele date de profesori la examene, le modifica dupa bunul lui plac picand studentii care se stia ca au o situatie materiala buna. Ca apoi,acestia, sa-l caute si sa-l roage ca sa-i ajute sa promoveze exmenele respective. Exmene promovate in realitate de acei studenti insa notele erau modificate apoi de Duma in scopul descris aici. Ei, pentru astfel de ajutor,acest ticalos pretindea bani multi de la studenti. A intrat astfel in conflict cu multi profesori la care nu le-a convenit ce face betivul de Duma, si spun asta pentru ca de foarte multe ori era vazut beat prin incinta universitatii, se prezenta in cea mai penibila situatie atat in fata personalului didactic cat si in fata studentilor. Din acest motiv domnul Dardac, de exemplu, a refuzat sa mai predea la aceasta universitate fantoma denumita Universitatea Ecologica Traian Deva. Daca intr-adevar avem justitie independenta in Romania, acest infractor de cea mai joasa speta ar trebui bagat la puscarie pe viata pentru toate mizeriile facute de el cat timp a condus aceasta universitate fantoma. Deva nu e un oras mare, asa ca se afla totul in timp scurt. Asa s-a aflat de ce e in stare Duma, cum pretindea bani de la candidati la examenul de admitere, s-au inregistrat cazuri cand studenti cu note mici au promovat examene de admitere iar altii cu note mai mari au picat pentru ca nu i-au cotizat escrocului. Vezi cazul studentei Adancu Anca care a intrat la aceasta universitate de doua parale in anul 1996 si la care Duma Sigismund i-a pretins bani amenintand-o ca altfel nu va intra la facultate desi are nota de admitere buna. Invit DNA-ul sa faca cercetari, se vor speria procurorii de ce vor afla daca vor chema ca martori studentii care au inceput anii universitari in 1995, 1996, 1997, 1998, 1999. Atunci Duma era pe cai mari, apogeul infractiunilor comise de acest individ de cerere si luare de mita, fals si uz de fals era in toi. Rog pe aceasta cale ca justitia sa se autosesizeze si sa-l cerceteze pe acest infractor pentru toate faptele lui penale.

  • Mesaj pentru @Eu: Omule, cum poate sa-ti para rau cand dispare o astfel de universitate parazita de pe piata invatamantului romanesc? Ai idee ce porcarii se faceau acolo cu banii studentilor? Ai idee ca in loc sa se intereseze ca sa asigure studentilor conditii de invatamant decente, Duma Sigismund si-a cumparat din banii universitatii doua autoturisme Renault Laguna folosite exclusiv in scop personal, apoi vile in Deva, Silvasu de Jos, statiunile Parang si Straja, etc. In timp ce studentii erau inghesuiti ca sobolanii in doua sali de curs improvizate in sediul Finantelor judetene sau in sediul salii de sedinte a Postei Romane, sali care nu aveau mai mult de 50 - 70 locuri iar studenti erau peste 100. Sau plimbatul iarna prin frig a studentilor de la Sala Postei sau finante pana la Liceele Decebal sau Pedagogic pentru seminarii. Asta e invatamant de calitate? De multe ori studentii purtati pana la aceste licee erau trimisi acasa deoarece nu se gaseau sali libere, asistentii si studentii adresand cuvinte de "omagiu" marelui conducator Duma Sigismund pentru minunatele conditii de studiu oferite, si asta pe taxe triple fata de cat platea atunci un student la Timisoara, la Universitatea de Vest, Facultatea de Stiinte Economice. Astfel de conditii aveau studentii, iar ticalosul asta de Duma toca banii stransi de la studenti pe masini, vile, iar ca sa puna punctul pe i si-a mai tras si o tipografie in sediul actual al Bibliotecii judetene unde isi avea secretariatul, biroul si cancelaria profesorala, ca sa aiba unde sa-si tipareasca ineptiile. Saracul se considera Ceausescu 2 si trebuia cumva sa se afirme cu "valoroasele" si "unicele" lui opere de "arta". Fereasca Dumnezeu... Ia spune, acu mai plangi dupa facatura asta de universitate? Numai atat sa te intrebi, de ce in anii 1 erau peste 100 de studenti iar in ultimii ani mai ramaneau maxim 20? De ce se lasau majoritatea dupa anul 1 si plecau la alte facultati? De bine ce era la universitatea fantoma a lui Duma? Sau de ce profesori cu renume ca domnul Mihoc sau domnul Dardac au refuzat sa mai vina si sa predea la scoala lui Duma? Au ajuns asistentii sa predea cursurile deoarece profesorii incepusera sa se retraga de la aceasta universitate dupa care tu tanjesti cu atata patima. Unde s-a mai pomenit asa ceva ca niste asistenti sau laboranti fara nici o lucrare de doctorat sa predea cursuri universitare? Doar la scoala lui Duma intalneai treburi din astea. Ma bucur ca in sfarsit institutiile statului roman si-au facut datoria si au inchis aceasta universitate parazita. Acum mai urmeaza sa-l inchida si pe Duma, deabia atunci se va face dreptate. Incet, incet, se pare ca lucrurile incep si la noi sa revina la normal iar reprezentanti ai minciunii, ticalosiei, hotiei si smecheriei asa cum este acest Duma sigismund trebuie sa fie trimisi acolo unde le este locul. La puscarie.

  • Nici eu nu am stat mai mult de un an la aceasta universitate pirat, la sfarsitul anului 1 am reusit dupa multe incercari sa imi retrag dosarul deoarece pungasul asta de Duma nu voia sa imi dea diploma de bacalaureat ca sa nu pot pleca la alta facultate. Pana cand nu i-am spus ca daca ma mai poarta mult si ma face sa pierd inscrierea la Universitatea de Vest Timisoara, ISE, il voi da pe mana televiziunilor locale (deja Nicu Gavrea de la Antena 1 Deva se pregatea sa vina pe el), i s-a facut frica de ce scandal ar fi inceput si mi-a dat dosarul exact cu o saptamana inainte de a incepe inscrierile la Timisoara. Dupa ce-am plecat de la scoala pirat a lui Duma, am tinut in cobtinuare legatura cu fostii colegi care mi-au povestit atrocitati cu mult mai mari decat cele traite de mine in timpul anului 1. De pilda, acest mincinos si escroc era obisnuit sa umfle in fiecare an taxele pe care studentul de la Deva trebuia sa le plateasca pentru a se inscrie la examenul de licenta. Prima data era afisata o suma la taxa de licenta la avizierul din zona secretariatului, iar dupa cateva zile Duma punea un anunt cum ca in urma comunicatului primit de la ASE Bucuresti unde se sustinea examenul, taxa de licenta se dubleaza! Cata ticalosie. De fapt taxa ramanea aceeasi dar suma incasata in plus intra in buzunarul lui Duma. Cand ajungeau studentii la Bucuresti, ii intreba domnul Dardac cat a mai pus anul asta Duma taxa de licenta? La care studentii ii raspundeau ca suma la inceput era x lei dupa care a dublat-o. Domnul Dardac le spunea apoi ca stie de obiceiurile astea ale lui Duma, ca in fiecare an el face asa. Ca in realitate suma platita de studenti era cat se afisase prima data dar escrocul de Duma nu ezita nici o clipa sa profite de faptul ca mai poate pescui niste bani si se tinea de astfel de escrocherii. Iata inca un caz de fals, uz de fals si de obtinere de foloase necuvenite. Daca justitia va incepe un proces impotriva acestui escroc, voi lua legatura cu fostii mei colegi care cunosc si au trait tot ce am semnalat aici, sa vina la tribunal si sa depuna marturie.

  • In 1996 eram studenta in primul an la Universitatea Ecologica Deva, Economia turismului si comert international. Lucram si la ziarul Calauza, in redactia de langa Casa de Cultura. Cunosc tot ce s-a semnalat aici de catre Claudiu si chiar voiam sa expun totul in ziar la vremea respectiva, ar fi fost o serie de articole bomba, insa Duma a aflat pentru ca avea informatorii lui printre studenti, am fost chemata in biroul lui si mi-a zis ca daca un singur cuvintel va aparea in Calauza referitor la el sau universitatea lui, voi avea probleme mari. La escrocherii si amenintari era campion.

  • In tara noastra s-a facut prostitutie intelectuala cu invatamantul superior, din pacate. Daca a disparut universitatea din Deva s-a facut pe cale naturala. Asa vor pieri toate acelea care nu au valoare.

  • Mai fratilor, cum nu va e rusine sa scrieti asemenea magarii despre un domn ? Pai voi stiti ca omu asta a facut o Biserica in Silvasul de Jos ? Cum se spune in popor, de la zero, intr-un an ? Da, da, a facut o Biserica Greco Catolica langa casa domniei sale, pe trenul donat de domnia sa. Mare om , mare caracter.

  • Silvasan, daca tu ai impresia ca betivul si hotul asta e om de mare caracter inseamna ca nu esti mai prejos ca el. Eu imi pun un mare semn de intrebare cum de acceptati sa construiasca asa ceva in sat cu bani furati din buzunarele studentilor. Hotul asta n-a muncit nici o zi sa vada cum se castiga in mod cinstit banul. Doar a speculat fiecare moment cand putea sa mai buzunareasca studentii si nu ezita. Apropos, stii in ce conditii isi tine acest escroc parintii? Stii ca tatal si mama lui traiesc intr-o casa batraneasca situata in spatele viloiului din Silvas? Stii oamenii astia care l-au adus pe lume si l-au crescut nici macar acces la telefon nu au, Duma le-a pus in bordeiul lor un telefon fara disc, sa nu poata forma numere, doar sa primeasca apeluri? si tu te mandresti cu asemenea rebut social? Fi-ti-ar de amar sa-ti fie cu Duma al tau cu tot ca la cate pacate are ticalosul asta o sa se surpe intr-o zi pe voi biserica ridicata de el.

  • Am fost colega cu Sigismund Duma la Directia de Protectia Plantelor Hunedoara. Venea des baut la serviciu si dormea ca un nesimtit cu capul pe birou ziua-n amiaza mare. Insa erau perioade cand nu dadea cu zilele pe la munca. Pe vremea lui Ceausescu i-a mers cum i-a mers insa in 1990 l-au dat afara, i-au desfacut contractul de munca cu litera i. Dolphi Drimer fiind ruda cu sotia lui, l-a uns prorector la universitatea din Deva insa a regretat enorm dupa cativa ani cand a vazut ce caracter are Duma si de ce e in stare.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

20 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

20 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

20 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

20 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

20 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

20 de ore ago