Categories: ComunitateFlash

Familia din Şoimuş care stătea în calea autostrăzii a fost evacuată

Natalia Bumbac

Familia din Şoimuş expropriată de stat pentru construirea autostrăzii a fost evacuată din locuinţă. Ieri, executorul judecătoresc şi reprezentantul CNADNR au venit la faţa locului pentru a îndeplini procedurile de preluare a imobilului. Situaţie la care cei din familia Ursu se aşteptau, pentru că au fost mai multe tentative ale executorului judecătoresc de a-i evacua şi au  primit mai multe notificări în care aveau termen limită până la care trebuiau să părăsească locuinţa. Ultima înştiinţare cu dată limită au primit-o chiar la începutul acestei săptămâni.

Resemnaţi în faţa faptului că reprezentanţii statului au recurs la a-i evacua din casă, Viorel Ursu şi mama sa nu au făcut altceva decât să le dea indicaţii celor care au venit să le scoată lucrurile din casă. Cei doi au afirmat în continuare că nu au unde să se adăpostească. La această afirmaţie, executorul judecătoresc le-a spus că au avut suficient timp să se mute, fiind expropriaţi din 2012, iar statul le-a dat sume de bani drept despăgubire. Doar că aici pare a fi toată problema. Proprietatea familiei Ursu a fost preluată doar pe jumătate de către stat, cealaltă jumătate nefiind utilă pentru construirea autostrăzii. În acest fel şi experţii care au evaluat valoarea imobilului expropriat au ajuns la concluzia că familia Ursu ar trebui să primească drept  despăgubire suma de 90.000 de lei. Bani puţini şi insuficienţi, susţine Viorel Ursu pentru a cumpăra un teren şi a ridica o nouă gospodărie de la zero, ţinând cont de preţurile la imobilele din zonă. Suma oferită de stat a fost contestată în instanţă de familia expropriată, până în acest moment nefiind dată o soluţie, procesul fiind la prima instanţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago