Categories: ActualitateFlash

Familia cu 17 copii

Adriana Raluca Mîţ

La poalele Munţilor Retezat, în satul Şerel, din comuna Pui, locuieşte cea mai numeroasă familie din judeţul Hunedoara. Este vorba de familia Bodescu. Mezinul are doar doi ani, iar Maria, fata cea mare, a împlinit  27 de ani.

„Aşa m-a binecuvântat Dumnezeu!”
Iustin Bodescu şi-a dedicat, încă din tinereţe, viaţa lui Dumnezeu. Fiind adept al penticostalilor, care nu acceptă folosirea nici unei metode contraceptive, bărbatul susţine că a făcut atâţia copii, pentru că „aşa l-a binecuvântat Dumnezeu”. De aproape 30 de ani, de când Elena şi Iustin Bodescu sunt căsătoriţi, la o diferenţă de cel mult doi ani, în această familie s-a născut câte un copil, şi astfel, au ajuns la cifra record de 17, dintre care nouă sunt fete iar restul băieţi, toţi sănătoşi şi frumoşi.

O familie modestă
Veniturile familiei sunt mici, cu pensia de boală a tatălui de 500 de lei şi alocaţiile copiilor, reuşesc să trăiască de pe o lună pe alta, ba chiar mai mult, îi şi ţine pe copiii mai mari în şcoală. „Atunci când nu mă descurc cu banii, nu apelez la nimeni, decât la Domnul şi El mă ajută”, spune capul familiei. În momentul în care numărul copiilor a ajuns la 10, mai mulţi fraţi penticostali au pus mână de la mână şi au ajutat familia Bodescu, prin construirea unei case, deoarece nu le mai ajungea spaţiul. Astfel, căminul celor 17 copii este format din şase camere, două bucătării şi două băi. Pe faţa lui Iustin Bodescu se citeşte fericirea când îşi vede copiii cum aleargă veseli prin curte, dar şi pentru că încet, încet, fiecare îşi găseşte un rost în viaţă: trei dintre fete sunt măritate, Ana (22 de ani) susţine în această săptămână examenul de titularizare pentru un post de profesoară de istorie, iar patru dintre odrasle sunt plecate la muncă în străinătate.

Premiat pentru cel mai „tare” bărbat
„Noi suntem o mărturie a existenţei lui Dumnezeu, pentru că am reuşit să supravieţuim, chiar dacă suntem aşa de mulţi”, a mai spus Iustin Bodescu. Familia este renumită în judeţ, deoarece acum doi ani a fost premiată la Deva de Ziua Familiei, iar primarul comunei Pui, Victor Stoica, i-a oferit anul trecut,  lui Iustin Bodescu, diploma de „cel mai tare bărbat din comună” şi o sumă de bani.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ioi, si raspandacii aia de analisti in demografie zic ca va scadea populatia patriei noastre!

  • As dori sa ajut aceasta familie cu un porc de crăciun .daca poate cineva sa imi trimita nr de tel sa pot lua legătură cu dinsi .sau ma puteti contactată la tel 0721698811 sau pe fesbuc ion ionel

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago