Comunitate

Expoziţie de artă plastică la Castelul Corvinilor

Maximilian Gânju

HXA Art Gallery în parteneriat cu Muzeul Castelul Corvinilor, cu Uni­u­nea Artiştilor Plas­tici din România şi cu Primăria Hu­ne­doara, organizează prima expoziţie din ediţia a II – a a proiectului Artă Plastică Contem­porană din România.
Curatorii expoziţiei, al cărei ver­nisaj a avut loc ieri, luni 19 octom­brie, la Castelul Cor­vinilor, sunt Ami Vasilescu şi Horia Gher­ghina, care se numără şi printre numeroşii ex­pozanţi, alături de un alt artist hune­do­rean, Florin Scurtu.
„Arta românească contemporană prezintă un cumul de tendinţe şi direcţii, unele ur­mând drumul tradiţiei şcolii noastre naţio­nale, altele fiind mai apropiate de demersul digital şi de alte experimente actuale, creând o multi­tudine de entităţi vizuale, care de­fi­nesc un fenomen plastic bine articulat, într-un spaţiu în care centrele universitare de formare ale artiştilor sunt deschise spre nou, fără a înlă­tura preceptele fundamentale ale creaţiei de factură academică. Proiectul alătură în manifestări expoziţionale creatori aparţinând diverselor generaţii şi oferă o panoramă amplă asupra orientărilor membrilor filialelor de pe cuprinsul ţării, tineri şi mai experi­mentaţi artişti, reprezentanţi de seamă ai picturii, graficii, artelor decorative, sculpturii, repere actuale sau în plină afirmare. Ma­ni­festarea organizată de Amy Vasilescu este specta­culoasă prin numărul de participanţi, care au răspuns acestui proiect de pro­movare permanentă a artei, care se deru­lează în acest timp, în spaţiul românesc. Calitatea lucrărilor este şi aceasta una im­por­tantă pentru faptul că fiecare nume de pe simeze are în spate o activitate susţinută, un discurs vizual propriu, închegat în orizonturi plastice particulare, care evidenţiază cultura, munca şi sensibilitatea în raport cu motive arhetipale, cu imaginaţia şi cu problemele lumii în care trăim”, arată criticul de artă Ana Amelia Dincă.
Manifestarea continuă promovarea la nivel naţional a artei contemporane şi a artiştilor, reu­şind să aducă prin aceste expozitii iti­nerante un optimism al ideii de reaşezare va­lorică a artei in spaţiul public, dar şi de asimilare a acesteia în circuitul turistic re­gional.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura