Categories: Actualitate

Expert în furturi din autoturisme

Un tânăr de 31 de ani, din Timiș, este autorul a două spargeri consecutive co­mise în municipiul Deva, de unde a furat mai multe aparate electronice pe care le-a vândut pe sume derizorii. Individul se ”specializase” în furturi din autoturisme comise în țări din vest, unde a fost de mai multe ori închis.

Invitat la spargeri
La o singură trecere prin Deva, în doar 5 minute, a prădat două mașini parcate. Prac­tic, a fost invitat să le spargă, pentru că pro­prie­tarii mașinilor le-au lăsat descuiate. „Persoana vătămată a observat lipsa sis­temului de navigație care se afla montat în bordul autovehiculului. Ulterior, aceasta a mai constatat și lipsa unei chei aferente ușii de acces într-un apartament pe care îl deține în municipiul Deva și a cartelei pentru interfon. Potrivit documentelor puse la dispoziție de persoana vătămată, sistemul de navigație a fost achiziționat în anul 2020 contra sumei de 1.277 lei”, se arată în re­chizitoriul procurorilor. Recidivistul a vândut sistemul de navigație cu doar 50 de lei. Al doilea furt l-a comis la un autoturism aflat la mică distanță. Din portbagajul autoturismului a luat un laptop, în valoare de aproximativ 400 lei. ”Fiind audiat în cursul urmăririi penale, inculpatula recunoscut faptele reți­nute în sarcina sa. (…) Profitând de faptul că pe stradă nu se mai afla vreo persoană, băr­batul s-a apropiat mai întâi de autovehiculul Ford Focus de culoare roșie, ocazie cu care a observat că acesta nu avea acționat butonul de la închiderea centralizată a portierei șo­ferului, astfel că a pătruns în habitaclu și a sustras sistemul de navigație al mașinii, fără a folosi unelte speciale în acest sens. Și-a continuat deplasarea pe stradă, ocazie cu care a observat că nici autovehiculul marca Volkswagen Golf nu avea acționat butonul de la închiderea centralizată a portierelor, astfel că a pătruns și în această mașină, sus­trăgând din portbagaj o geantă care conți­nea un laptop marca Sony Vaio, un mouse și un cablu de transfer. A doua zi s-a întâlnit cu martorul Ș.D., căruia i-a vândut bunurile sustrase, obținând suma de 50 lei pentru sistemul de navigație și 100 lei pentru laptop, aspecte confirmate de martor, care a de­clarat că le-a vândut la rândul său la târgul auto din localitatea Bălata”, se mai arată în dosar. Recidivistul a fost judecat pentru furt calificat și condamnat de Judecătoria Deva la pedeapsa de 1 an închisoare cu executare. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Admitere ID/IFR 2024: la Universitatea Politehnica poți studia oricând, de oriunde și în ritmul tău

Licențiat în informatică, comunicare sau inginer în telecomunicații sau mecanică - sunt titluri care pot…

10 minute ago

Anunţ angajare

Firmă de construcții angajează muncitor necalificat în construcții, din municipiul Deva, cu permis de conducere…

10 minute ago

Anunţ angajare

Firmă de construcții angajează muncitor necalificat în construcții, din municipiul Hunedoara, cu permis de conducere…

12 minute ago

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

24 de ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

24 de ore ago