Categories: ActualitateFlash

Incendiu pe două hectare de pădure în Godeanu

[nggallery id=42].

Volodia Macovei

La sfârşitul săptămânii, trupe de intervenţie specializate au executat un exerciţiu complex de stingere a unui incendiu masiv, care ar afecta pădurile din Masivul Godeanu.
La acţiune, au participat peste 50 de oameni care fac parte din componente ale Sistemului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara. Exerciţiul s-a desfăşurat în perimetrul localităţii Grădişte şi a pus în alertă şi acţiune lucrători din toate agenţiile şi instituţiile care au atribuţii de intervenţie în cazul incendiilor de pădure din zonă, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Silvică, Aeroclubul Teritorial Deva – Săuleşti şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Orăştioara de Sus.
Obiectivul principal al exerciţiului a fost verificarea operativităţii cu care se poate interveni şi a modului în care pot conlucra toţi cei implicaţi pentru izolarea şi eliminarea rapidă a unui incendiu de proporţii în fondul forestier. Acţiunea era cu atât mai necesară, cu cât se ştie bine că, an de an, există un  număr important de incendii de pădure sau în preajma acestora, multe din neglijenţa localnicilor, mai ales pe timp de vară.
Conform scenariului de exerciţiu, s-a acţionat asupra unui incendiu de pădure, în arealul Ocolului Silvic Grădişte, incendiu extins pe două hectare de teren în condiţii de vânt periculos. Inedit, la acest exerciţiu a fost utilizată şi recunoaşterea aeriană, cu ajutorul unui avion AN2, al Aeroclubului Săuleşti.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago