Categories: Comunitate

Eveniment inedit în Cetate

Adriana Clej

Inventatorul hunedorean Corneliu Birtok-Băneasă îşi prezintă o parte din proiectele sale, într-o acţiune inedită, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 11:00, pe Platforma Artilerie Vest a Cetăţii Deva, în cadrul evenimentului desfăşurat sub genericul ”Inventator, Invenţii, Pasiune în Cetatea Deva”.

Timp de trei ore, alături de inginerul devean vor fi prezenţi adolescenţi şi tineri, medaliaţi ai saloanelor de inventică şi membri ai Asociaţiei ”Corneliu Group”, pasionaţi de cercetare.
Localnicii şi turiştii care vizitează monumentul vor avea ocazia să afle detalii despre proiectele ”Laboratorul lui Dexter” şi ”Tinere talente”, derulate de asociaţia fondată de Corneliu Birtok-Băneasă, dar şi câtă muncă se ascunde în spatele unei invenţii de acest gen.
Vor fi expuse şi câteva dintre invenţiile inginerului devean, printre care filtrele de aer supraaspirant, concepute pentru motorizări de drift şi motorizări de raliu, dar şi husa MicroU, cea mai recentă invenţie semnată Birtok-Băneasă, care este o alternativă ecologică pentru etui.
Corneliu Birtok-Băneasă este asistent la Facultatea de Inginerie din Hunedoara şi are în palmares 41 de medalii de aur, şase medalii de argint, două medalii de bronz şi alte 32 de premii speciale obţinute la saloanele de inventică din ţară şi străinătate. Din anul 2010, Birtok-Băneasă este Cetăţean de Onoare al municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago