Eveniment cultural dedicat scriitorului Constantin Stancu

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 30 octombrie 2019, ora 17.00, la Teatrul de Artă Deva, un eveniment cultural dedicat scriitorului Constantin Stancu, la împlinirea vârstei de 65 de ani. Cu acest prilej, îi va fi dăruită biobibliografia „Constantin Stancu, un cărturar al Ţării Haţegului”.
Constantin Stancu este unul dintre cei mai importanţi scriitori hunedoreni, apreciat de întreaga breaslă scriitoricească din ţară. Jurist prin pregătire, şi-a aflat vocaţia literară şi s-a dedicat plenar scrisului. Este un prozator şi un poet plin de sensibilitate, un observator atent a tot ceea ce înseamnă viaţă literară.
De la debutul publicistic din anul 1981 în revista „Braşovul literar şi artistic“ şi, ulterior, de la cel editorial din 1988 cu volumul de poezie „Fructul din fruct“, Constantin Stancu a fost o prezenţă permanentă în importantele reviste literare româneşti, a publicat numeroase volume de versuri şi proză, inclusiv în format electronic.
Cu o deosebită generozitate, Constantin Stancu promovează creaţia confraţilor într-ale scrisului din judeţul Hunedoara, astfel încât a dedicat sute de pagini de cronică creaţiei unor scriitori ca Radu Igna, Dumitru Hurubă, Ioan Evu, Ioan Barb.
O atenţie specială acordă Constantin Stancu vieţii literare din Haţeg, oraşul de care e legat sufleteşte, Ţara Haţegului fiind locul care îi oferă inspiraţia necesară scrisului. De altfel, revista electronică de cultură, literatură şi teme practice al cărei redactor este, „costyabc-hatzegworld, câteva cuvinte ca semn”, cuprinde o sintagmă legată de Haţeg.
Biobibliografia „Constantin Stancu, un cărturar al Ţării Haţegului” este darul pe care Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-l face scriitorului Constantin Stancu, la ceas aniversar, în semn de apreciere.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.