Sport

„Este o perioadă tristă, la care nu mă aşteptam“. Discuţie cu prof. Nicolae Alexe, de la LPS Cetate Deva

Încet, încet, activitatea de la secţia de atletism de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva s-a reluat iar o parte dintre cei mai galonaţi sportivi deveni au revenit la antrenamentele cotidiene. Totul cu respectarea condiţiilor impuse de către ordinele ministerelor şi cu speranţa că viaţa noastră, a tuturor, va reveni la normal.

La centrul devean, într-o zi normală de lucru, i-am regăsit pregătind o şedinţă de antrenamente pe Florentina Marincu-Iuşco şi pe antrenorul ei, prof. Nicolae Alexe. De aici şi discuţia următoare, realizată cu reputatul tehnician, la intrarea în baza sportivă a centrului, cu respectarea din partea mea a celor impuse de condiţiile de carantinare.

Reporter: Domnule profesor, mă bucur să vă revăd, în activitate, aici la LPS Cetate Deva, pregătind viitoarele antrenamente pe care le aveţi programate cu sportivii din grupa dumneavoastră. Cum este după două luni de pandemie?
Prof. Nicolae Alexe: Greu, foarte greu. Am început din 18 mai activitatea de pregătire, bineînţeles cu respectarea condiţiilor impuse de către minister, cu o vizită la cabinetul medical, înainte de fiecare antrenament. Antrenamentele se desfăşoară în aer liber, exact cum sunt cerinţele ministerului.

Reporter: Câte trei, câte trei sau…?
Prof. Nicolae Alexe: Deocamdată am reluat antrenamentele doar cu Florentina Marincu.

Reporter: În perioada următoare, sistemul de pregătire pe care l-aţi programat este unul de revenire sau veţi trece direct la antrenamente de tehnică?
Prof. Nicolae Alexe: Primele două săptămâni, adică până la finalul acestei luni mai vor fi antrenamente de revenire în activitate, iar pe urmă, uşor, uşor vom avea şi antrenamente pentru pregătirea tehnicii, având în vedere faptul că Federaţia Română de Atletism doreşte să organizeze competiţii, încă din luna august. Mă refer aici la competiţiile naţionale, balcanice şi cele internaţionale ale României.

Reporter: Aveţi în grupă şi câţiva juniori talentaţi, de perspectivă. O să vină şi ei la antrenamente?
Prof. Nicolae Alexe: Da, am în grupă câţiva junior, dar din păcate ei nu pot încă participa la antrenamente, condiţiile impuse de către minister, nepermiţând să fie deschis căminul unităţii noastre şcolare şi cantina. Încă mai aşteptăm.

Reporter: Cum vedeţi această perioadă pe care am parcurs-o acum, o perioadă ciudată?
Prof. Nicolae Alexe: Ohoo, o perioadă tristă.

Reporter: Sincer, v-aţi gândit că vom ajunge vreodată la o astfel de situaţie?
Prof. Nicolae Alexe: Nu, niciodată. Nu credeam că o să se întâmple o astfel de situaţie.

Reporter: Revenind la Florentina Marincu, cum este nivelul ei de pregătire după două luni de zile, în care s-a pregătit doar acasă?
Prof. Nicolae Alexe: Antrenamentele pe care le-a efectuat Florentina Marincu, acasă, s-au axat doar pe pregătirea fizică generală, partea de tehnică o să o rezolvăm în perioada următoare, până la începerea competiţiilor.

Reporter: Florentina, într-un interviu pe care l-a dat pentru publicaţia noastră, spunea că această perioadă în care a stat acasă a fost totuşi bună, pentru acumulări şi pregătire, pentru ceea ce înseamnă perspectivă. Noi, cu toţii, aşteptăm ca ea să participe cu rezultate bune la competiţiile viitoare, la Olimpiada de la Tokyo de anul viitor. Ce ne spuneţi despre acest lucru?
Prof. Nicolae Alexe: Din fericire, chiar dacă s-au amânat Jocurile Olimpice pentru anul viitor, participarea sportivilor calificaţi la aceste întreceri se va menţine, ei nu vor mai trece din nou prin etapa de calificări. Anul viitor, 2021, este un an greu, cu multe competiţii internaţionale reprogramate: un Campionat mondial de sală, un Campionat european de sală, apoi Olimpiada şi Jocurile Mondiale Universitare. Va fi un an greu şi noi vrem să ne prezentăm bine la competiţiile la care vom participa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura