Categories: ActualitateFlash

Esmeralda şi elixirul transcendental

Carmen Cosman

O „clarvăzătoare şi expertă în numerologie”, aşa cum se recomandă singură, promite îmbogăţirea sigură şi rezolvarea a exact şapte probleme, pentru cei care cred în puterile elixirului miraculos. Dar, cum nici “Elixirul Transcedental” nu poate fi primit chiar gratuit, aşa că naivii îmbogăţesc conturile firmei pe care este înregistrată deja celebra Esmeralda.
 

Scrisori trimise pe mail sau prin poştă
Atenţie la cei care vă promit câştiguri sigure sau rezolvarea problemelor de sănătate ori personale. Indiferent de numele lui de scenă – împrumutat din filme, telenovele, ori din alte medii –  în spatele strălucirii se poate ascunde un şarlatan, care vă ia banii, fără să mai rezolve şi problema. Mai grav, unii dintre ei se folosesc de date cu caracter personal, pe care le fac rost numai ei ştiu de unde. În lumea bogată a acestor autointitulaţi clarvăzători, una dintre cele mai active persoane este Esmeralda, deja celebră în alte judeţe, care se autodenumeşte clarvăzătoare şi expertă în numerologie. Lucrează prin scrisori, pe care le trimite pe e-mail, ori direct la destinatar acasă. Ca să “agaţe” potenţialul client, aductor de bani în conturile firmei, Esmeralda îşi începe “discursul” cu o ameninţare: “viitorul dumneavoastră este plin de schimbări. ŞI TREBUIE SĂ ACŢIONĂM REPEDE”, pentru ca mai apoi, să explice că ai neapărată nevoie de o parte din “moştenirea” ei, „Elixirul transcedental”, pe care ţi-l oferă cu generozitate. Cu generozitate şi contra-cost, pentru că până la urmă, nimic nu este gratuit. Dar se dau asigurări că, în doar 40 de zile, elixirul tămăduitor acţionează asupra “chakre-lor” şi rezolvă problema pe care o ai, care neapărat, provine de la configuraţia astrală din ziua naşterii. Epistola se întinde pe trei pagini, iar a patra filă este destinată unei “scrisori de răspuns confidenţiale”. “Privilegiatul“ trebuie să se angajeze că nu va divulga nimănui ce i se va spune, evident. Şi tot prin această scrisoare, acelaşi privilegiat se asigură că va primi banii trimişi pe elixir înapoi, dacă reţeta nu dă rezultate, pentru ca puţin mai jos să îşi dă acceptul să trimită banii NU pentru soluţia miraculoasă, ci 69,90 de lei drept “contribuţie la cheltuielile de traducere, editare şi tipărire a reţetei Elixirului, cu toate informaţiile”, la care se adaugă alţi aproape 20 de lei, “cheltuieli de punere la dispoziţie”. Alţii au primit oferta pentru manual, la o sumă aproape identică, dar minuni… mai rar, după cum spun chiar păgubiţii, care nici acum nu şi-au primit miliardele promise în schimbul miilor de euro vărsaţi în cont şi nici nu şi-au rezolvat celelalte probleme.

 

Atenţie cui daţi banii
Poliţiştii avertizează asupra riscurilor la care se supun cei care primesc astfel de mesaje, în general. “Le recomandăm să manifeste prudenţă, întrucât avem indicii că persoanele care îşi fac publicitate pe această cale au intenţii infracţionale şi pot deveni uşor victimele unei înşelătorii. În cazul în care consideră că au fost înşelate, persoanele respective se pot adresa poliţiei, printr-o plângere”, a  precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cât priveşte datele cu caracter personal, oamenii trebuie să ştie că sunt apăraţi de Legea 677/2001 şi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Datelor Personale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Draga doamna Esmeralda,tin sa ca rog daca ati putea sa ma ajutati.Am 4 copii si in urma unui proces nedrept am ramas fara casa si nu am nici bani traiesc din alocatia copiilor.Va multunesc pentru intelegere.

  • Draga doamna Esmeralda,tin sa ca rog daca ati putea sa ma ajutati.Am 4 copii si in urma unui proces nedrept am ramas fara casa si nu am nici bani traiesc din alocatia copiilor.Va multunesc pentru intelegere.

  • In spatele acestei excrocherii se afla Perasifon. Nu mai stie din ce sa faca bani acest interlop de cacao. Un bulangiu.

  • It's difficult to find well-informed people on this subject, however,
    you seem like you know what you're talking about! Thanks