Categories: Sport

Eşec usturător, dar nu umilitor

Ciprian Marinuţ

Ştiinţa Petroşani a fost învinsă fără drept de apel, scor 0-55, de Steaua, sâmbătă, la revenirea în Divizia Naţională de rugby. Eşecul usturător în faţa campioanei este însă unul „rezonabil, pentru că alte echipe (şi chiar Ştiinţa, în altă ediţie de campionat) au încasat-o şi mai rău în faţa campionilor României.

Fără puncte bonus

Conştienţi că şansele de a câştiga în faţa celei mai puternice echipe a României sunt nule, studenţii şi-au fixat ca obiectiv pentru meciul cu Steaua câştigarea măcar a unui punct bonus. Speranţa antrenorului studenţilor, Alexandru Lupu, a rămas însă o simplă iluzie, întrucât Steaua s-a distrat şi s-a impus cu un clar 55-0, iar studenţii au ratat punctele bonus, care se acordă fie pentru marcarea a minimum patru eşeuri, fie pentru înfrângerea la maximum şapte puncte diferenţă. Meciul s-a disputat la Bucureşti, deşi trebuia să se joace la Petroşani, pentru că Ştiinţa a solicitat acest lucru pe motiv că terenul ei era impracticabil. În plus, mulţi dintre jucătorii de bază ai Stelei au lipsit, pentru că erau convocaţi la echipa naţională, pentru meciul cu Spania.

Trei echipe perfecte

După prima etapă a Diviziei Naţionale, Dinamo, CSM Bucureşti şi Steaua sunt echipele cu maximum de puncte, în timp ce Timişoara este singura formaţie cu un punct bonus. Dinamo a învins la scor, în deplasare, 47-18 la Suceava, în timp ce „noua” echipă CSM Bucureşti a reuşit o victorie surprinzător de categorică în faţa Clujului, 32-3. Cel mai strâns rezultat s-a înregistrat în meciul dintre Iaşi şi Timişoara, 15-12, după ce ambele formaţii au condus pe rând. Partida dintre Bârlad şi Farul s-a amânat, constănţenii considerând că au jucători indispensabili la echipa naţională. Un alt joc, între Arad şi Baia Mare, fusese deja amânat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago