Categories: Sport

Eşec dramatic la rugby

Ciprian Marinuţ

Ştiinţa Petroşani a pierdut cu scorul de 18-10, după ce a condus cu 10-0, meciul cu RC Bârlad din semifinalele play-off-ului Diviziei Naţionale de rugby, disputat sâmbătă, în deplasare. „Studenţii” au pus o parte a eşecului în cârca arbitrajului care „nu a fost tocmai cel mai corect” şi vor juca în finala mică a competiţiei pentru ocuparea locurilor trei-patru.
Start perfect, finiş trist
Ocupantele poziţiilor doi, respectiv trei la finalul sezonului regulat, RC Bârlad şi Ştiinţa Petroşani, s-au întâlnit în semifinalele Diviziei Naţionale Seniori. Ştiinţa a început excelent şi a condus cu 10-0, dar apoi RC Bârlad a reuşit să se impună cu rezultatul de 18-10. „Arbitrul a acordat pentru gazde un eseu numai de el văzut. Felicitări Bârladului, bravo arbitrului, noi poate că am pierdut din lipsă de experienţă şi oboseală acumulată, nu ne-am concentrat în momentele cheie. Vom juca finala mică cu Năvodariul”, au spus jucătorii Ştiinţei.
RC Bârlad s-a văzut condusă încă din minutul nouă, atunci când aripa petroşănenilor Zaharescu a finalizat cu eseu o acţiune a acestora, transformarea lui Melniciuc ducând scorul la 7-0 pentru studenţii din Valea Jiului. La jumătatea primei reprize elevii lui Alexandru Lupu s-au distanţat la scorul de 10-0, atunci când liderul marcatorilor de puncte din liga secundă, Ovidiu Melniciuc a concretizat în puncte o lovitura de pedeapsă, punând astfel o presiune şi mai mare asupra gazdelor. RC Bârlad a revenit în joc chiar cu un minut înaintea pauzei şi un eseu marcat de căpitanul acestora, transformat mai apoi a trimis cele doua echipe la pauză cu rezultatul de 10-7 în favoarea Ştiinţei Petroşani. Patru minute după revenirea de la cabine, gazdele au egalat dintr-o lovitură de pedeapsă. În minutul 66 bârlădenii s-au distanţat la opt puncte, iar Ştiinţa Petroşani nu a mai avut puterea de a reveni, astfel că RC Bârlad s-a calificat în finala Diviziei Naţionale Seniori, în care o va întâlni pe Poli Agro Iaşi, în timp ce Ştiinţa va juca pentru medaliile de bronz cu CS Năvodari.
Ştiinţa Petroşani: Vlad Popa, Vîlceanu, Chiriac, Lăcătuşu, Popescu, Vlad Toma, Ivan, Coge, Lupu, Melnicuc, Paraipan, Nastasiei, Zaharesu, Borz, Mihalachi. Au mai intrat: Bîrlădeanu, Cucoş, Ciule, Dimofte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago