Categories: Actualitate

Escrocii, în faţa instanţei

Nicoleta Popa

Cinci persoane, acuzate că în urmă cu doi ani au înşelat aproape 100 de români cu locuri de muncă în Marea Britanie, au fost chemate ieri la Tribunalul Hunedoara. Dintre cei cinci inculpaţi, doar unul a fost prezent, este vorba de Cristinel Tabârcea, care se află închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bârcea. Ceilalţi patru, Iulian Manole, Constantin Onofrei, Mihai Postolache şi Sorin Bulgaru, sunt cercetaţi în stare de libertate.
La termenul de ieri, Cristinel Tabârcea a fost audiat de magistraţi. Acesta a declarat că nu are nici o legătură cu fapta pentru care a fost trimis în judecată şi nici măcar nu ştie pentru ce este în închisoare. Totodată, a spus că i-a dat lui Iulian Manole buletinul său, acesta urmând să îi facă un contract de muncă în Italia. Potrivit anchetatorilor, Tabârcea a fost vicepreşedintele fundaţiei Poseidon. În 2009, Judecătoria Deva l-a condamnat la cinci ani de închisoare, pentru complicitate la înşelăciune.

Firma fantomă „Poseidon”
Cei cinci, toţi din părţile Iaşiului, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri. Aceştia au înfiinţat o firmă denumită „Poseidon”, în numele căreia, prin intermediul unor anunţuri în presă, ofereau locuri de muncă bine plătite în Anglia. La asemenea ofertă, doritori au fost destui, chiar dacă trebuiau să plătească, pentru formalităţi, aproape 1.700 de lei fiecare.
În ziua de Bobotează din anul 2008, la sediul Poliţiei municipiului Deva, au venit în jur de 20 de persoane, care s-au trezit că autocarul firmei „Poseidon“, cu care trebuiau să plece din autogară spre Anglia, de fapt, nu exista.
Au încercat să îi sune pe reprezentanţii firmei, însă aceştia erau de negăsit. În zilele următoare, pe rând, au depus plângeri la Poliţie alte câteva zeci de persoane, lăsate şi ele cu ochii în soare, cu bagajele în gară şi cu banii luaţi de ieşenii care i-au înşelat. Acuzaţii trebuie să le plătească păgubiţilor din mai multe judeţe ale ţării, sume de peste 150.000 de lei.
În anul 2009, Judecătoria Deva i-a condamnat pe cei cinci la închisoare, cu pedepse cuprinse între patru şi şase ani de detenţie. Patru dintre inculpaţi au făcut recurs, fiind cercetaţi în libertate. Al cincilea, Tabârcea, a rămas în puşcărie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago