Categories: Sport

Entuziasm, coşmar, suspiciuni

Ciprian Marinuţ

Acestea au fost stările de spirit din tabăra echipei FC Hunedoara după ce „alb-albaştrii” au condus cu 2-0 la pauză şi au pierdut cu 3-4 meciul din deplasare cu nou-promovata Măgura Cisnădie. Entuziasmul şi coşmarul au fost provocate de evoluţia scorului, iar suspiciunile sunt puse pe seama faptului că scenariul „2 pauză, 1 final” este unul clasic pentru a da lovitura la pariuri. „M-am gândit la această variantă şi nu pot băga mâna în foc că totul ar fi curat, dar nici nu am dovezi pentru a acuza pe cineva”, a afirmat Alin Barna, preşedintele de la FC Hunedoara.

Start perfect, agonie la reluare
Învinşi acasă în etapa precedentă de „buturuga mică” Becicherecu Mic, hunedorenii s-au împiedicat în mod total neaşteptat şi în deplasare de „aşchia” Măgura Cisnădie. „Alb-albaştrii” au fost vioara întâi a primei reprize şi au condus cu 2-0 la pauză, după golurile marcate de Tecsi şi Ursachi. La reluare, hunedorenii au intrat cu zâmbetul pe buze pe teren, însă au trăit un adevărat coşmar, încasând patru goluri în 16 minute, întrucât sibienii au punctat prin Beza (2), Tătar şi Drăgoescu (autogol). Finalul a readus în prim-plan orgoliul hunedorenilor, dar golul marcat de Tecsi a fost insuficient pentru a drege busuiocul, iar FC Hunedoara a scăpat printre degete trei puncte pe care le-au avut în mână vreme de 45 de minute.

Fără explicaţii, multe comentarii
Alin Barna, preşedintele grupării FC Hunedoara, a afirmat că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi că nici jucătorii nu au reuşit să-l lămurească. Oficialul a admis că s-a gândit la varianta unor aranjamente pentru a da lovitura la pariuri, dar spune că înclină să meargă pe mâna suporterilor care îi impută eşecul portarului Raţ şi antrenorului Victor Roşca. „La pauză, jucătorii păreau foarte relaxaţi şi cu gândul în altă parte, şi chiar antrenorul Victor Roşca s-a uitat ciudat la mine, când le-am strigat unor jucători din tribune să fie serioşi şi atenţi încă o repriză. Din păcate, a picat un gol rapid al gazdelor şi, pe fondul încurajărilor din tribune, au urmat altele trei de coşmar în câteva minute. Antrenorul nu a avut reacţie, iar echipa s-a prăbuşit. Am avut discuţii cu jucătorii şi antrenorul, dar nimeni nu-şi explică ce s-a întâmplat. Cei mai experimentaţi spun că tinerii din echipă au fost copleşiţi de presiune…. Cred însă că dacă la pauză, tehnicianul efectua o schimbare care să betoneze defensiva, altul era rezultatul. În plus, cei 10 suporteri hunedoreni care au fost la meci erau supăraţi pe portarul Raţ, căruia îi impută autogolul lui Drăgoescu şi alte două goluri. M-am gândit şi la varianta unei lovituri la pariuri şi nu pot băga mâna în foc că totul ar fi curat, dar nici nu am dovezi pentru a acuza pe cineva. Avem un regulament de ordine interioară prin care jucătorilor li se interzice să parieze, dar sunt atâtea variante de a paria, mai ales online, că e imposibil să-i controlăm. Vom analiza, vom avea discuţii cu jucătorii şi antrenorul şi vom vedea ce e de făcut în continuare”, a afirmat Alin Barna.
FC Hunedoara: Raţ – Ciucurescu, Maghici, Mardare, Petresc – Ionicescu – Drăgoescu, Bozian, Tecsi, Simionov – Ursachi. Au mai jucat: Opîrlescu, C. Creciunesc, Marina, Crengăniş.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago