Energeticienii pot răsufla liniştiţi. Banii sunt în conturi!

7 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a anunţat că toţi angajaţii şi-au primit drepturile cuvenite pentru avansul lunii decembrie. Asta, după ce, cu o zi mai devreme, aproape 200 de salariaţi ai Termocentralei Mintia au protestat, nemulţumiţi de întârzierea banilor.

De ce nu au luat banii la timp
Potrivit unui comunicat al CEH, chenzina pe luna decembrie a fost achitată cu întârziere din cauza unui cumul de factori care ţin de perioada sărbătorilor de iarnă şi de încasările pentru energia electrică produsă de Termocentrala Mintia.
„Întârzierea la plată a fost determinată de factori obiectivi aflaţi în legătură cu zilele nelucrătoare din preajma sărbătorilor de iarnă, cu zilele de weekend ce au urmat imediat acestora, precum şi cu valoarea energiei electrice tranzacţionate pe piaţa zilei următoare, valoare care se încasează cumulat pentru acest interval“, se arată într-un comunicat al CEH.
Conform sursei citate, discuţiile purtate cu angajaţii de către administratorul special al CEH, Cristian Roşu, şi directorul general, Samuel Dioane, au permis să nu se înregistreze „disfuncţii“ în activitatea de producere a energiei electrice şi termice, salariaţii termocentralei manifestând „înţelegere“ faţă de situaţia dificilă cu care se confruntă Complexul Energetic.

Corpul de Control al ministrului
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a anunţat că a trimis Corpul de Control la CEH şi la Termocentrala Mintia, pentru a verifica aprovizionarea cu cărbune, modul în care au fost respectate procedurile de achiziţii, dar şi motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.
CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În rândul „Salvatorilor României“ din judeţ a intrat dihonia! Excluderi, suspendări şi demisii în USR Hunedoara

Scandalul din USR Hunedoara nu merge spre final, ci dimpotrivă, se pare că ia amploare şi ies la iveală tot...

Petiţie pentru susţinerea doctorului Raed Arafat: S.O.S. – SMURD în pericol!

Asociaţia Salvital Hunedoara lansează începând cu data de 7 ianuarie 2020 Petiţia de susţinere a omului şi doctorului Raed Arafat:...

Bulina neagră, 8.01.2020

Vasile Vlăduţ Ioanăş, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a agresat şi tâlhărit,...

Închide