Categories: Sport

Ene caută soluţii de promovare

Ciprian Marinuţ

Finanţatorul echipei FC Hunedoara, Cornel Ene (foto), se va afla, azi, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, pentru a evalua exact situaţia „juridică” a grupării alb-albastre şi a identifica eventuale soluţii alternative de promovare în Liga secundă.

Posibilă fuziune cu Silvania sau Mureşul

Cornel Ene vrea să se asigure că investiţiile sale la gruparea hunedoreană vor avea ca finalitate promovarea alb-albaştrilor în eşalonul doi al fotbalului românesc. Ene vrea să obţină informaţii „direct de la sursă”, în vederea identificării unei eventuale oportunităţi alternative de promovare a echipei pe care o finanţează. „Cornel Ene vrea să discute cu oficialii Federaţiei, pentru a şti exact situaţia juridică a echipei, după ce FRF a anunţat că suntem pe lista cluburilor interzise la promovare. Dacă în actele de la FRF se va dovedi că nu avem drept de promovare prin câştigarea campionatului în Liga a III-a, seria a V-a, atunci, Ene ia în calcul soluţii alternative de promovare. Se ştie, deja, că FC Silvania Şimleul Silvaniei se va retrage din retur şi am fost deja contactaţi de ei, pentru a le prelua locul. Aceeaşi soartă o va avea se pare şi Mureşul Deva. Dacă FRF va demonstra cu acte că nu avem drept de promovare în următorii trei ani, deşi ar fi nedrept, atunci, vom negocia cu cele două cluburi cu probleme financiare despre o posibilă fuziune. Şi am putea ajunge în Liga a II-a chiar din retur. Ne-ar conveni să jucăm în locul Mureşului, dar nici în locul celor de la Silvania nu ne-ar deranja”, a spus Ionel Danciar, organizator de competiţii la FC Hunedoara.

Conform regulamentului, dacă FC Hunedoara va fuziona cu unul dintre cele două cluburi, va putea juca pe Stadionul „Michael Klein”, dar ar trebui să dispute meciurile sub titulatura echipei care a activat în tur în Liga secundă. Schimbarea denumirii în FC Hunedoara se va putea face doar la startul noii ediţii de campionat. Cornel Ene, finanţatorul echipei, a spus că dacă formaţia nu va promova, se va retrage de la gruparea alb-albastră.

Continuă seria amicalelor

Echipa pregătită de Ioan Petcu va continua în această săptămână seria meciurilor amicale de verificare. După victoria din primul test cu FC Cugir (5-1) şi cele trei remize obţinute pe perioada cantonamentului de la Băile Felix (1-1 Lotus Felix Sânmartin, 2-2 cu FC Hidişelul de Sus şi 1-1 cu UTA Arad), alb-albaştrii vor mai disputa miercuri şi sâmbătă alte două amicale. „Urma să jucăm cu Unirea Alba Iulia, dar ei ne-au anunţat că nu vor să coboare din cantonament şi ne-au rugat să reprogramăm întâlnirea săptămâna viitoare. Aşa că e posibil să jucăm un meci test cu echipa secundă sau cu una dintre cele două formaţii care ne-a contactat deja pentru un amical. Sâmbătă, vom juca, în deplasare, cu ACU Arad”, a afirmat Ionel Danciar. Până la startul returului, alb-albaştrii vor mai susţine alte jocuri de verificare, pe lista adversarilor fiind Arieşul Turda (16 februarie, la Hunedoara), Gloria Arad (19 februarie, la Arad), Unirea Alba Iulia sau Voinţa Sibiu (22 februarie, la Hunedoara).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago