Categories: Sport

Emoţii şi speranţe pentru o medalie mondialã

Florentina Marincu (foto, 17 ani), cea mai valoroasă atletă hunedoreană a momentului, se află pe ultima sută de metri a pregătirilor în vederea participării la Campionatul Mondial rezervat junioarelor II, din Ucraina. Apropierea orei de start amplifică emoţiile sportivei şi ale antrenorului Nicolae Alexe, dar ambii sunt încrezători că vor fi pe podium.
Liniştea dinaintea competiţiei
După participarea cu succes la „Cupa Europei” din Irlanda, atleta şi antrenorul său au revenit la Deva, pentru a pregăti în linişte cea mai importantă competiţie a anului. Totul a decurs normal, programul şi planificările pregătirii fiind respectate la milimetru, tocmai pentru a se reuşi „zboruri” cât mai lungi atât la săritura în lungime, cât şi la triplusalt. „Din fericire, pregătirea s-a derulat bine, fără a fi afectată de probleme de sănătate. Florentina se mişcă bine, deşi nu a mai sărit într-o competiţie oficială de aproape o lună. Pentru mine, emoţiile cresc de la o zi la alta, însă Florentina spune că abia aşteaptă să concureze”, a afirmat, ieri, antrenorul Nicolae Alexe.
E favorită şi trebuie să fie pe podium
Cu mai puţin de 10 zile înainte de startul Campionatului Mondial, Florentina are cele mai bune trei performanţe mondiale ale sezonului la săritura în lungime şi al patrulea rezultat la triplusalt. „Săriturile de 6,54 metri, 6,49 şi 6,44 metri, reuşite de ea în luna mai, sunt încă pe primele trei locuri în topul performanţelor mondiale la nivel de junioare II. De asemenea, la triplusalt, Florentina are a patra performanţă mondială a sezonului. Prin prisma acestor reuşite, ea este favorită la medalii, însă concursul e imprevizibil. Sperăm totuşi ca Florentina să evolueze la adevărata ei valoare şi să reuşească o clasare pe podiumul mondial”, a precizat Nicolae Alexe.
Atleta şi antrenorul său vor pleca la finalul acestei săptămâni la Bucureşti, iar luni, 8 iulie, întreaga delegaţie a României va pleca în Ucraina. Calificări pentru proba de triplusalt sunt programate miercuri, 10 iulie, iar finala va avea loc vineri, 12 iulie. Proba de săritura în lungime îşi va derula calificările sâmbătă, 13 iulie, iar finala e programată duminică, 14 iulie. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat cârcotașii ăștia cărora nu le sca­pă nimic că un examen pentru un post…

o zi ago

Bulina albă

Liviu Simedroni, primarul din Răchitova Pentru că își încheie mandatul cu fruntea sus, reușind, de-a…

o zi ago

Bulina neagră

Dragoș C., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

o zi ago

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-19 septembrie 2024, doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,…

o zi ago

Zeci de pompieri hunedoreni au pornit spre zonele inundate

Un număr de 32 de pompieri hune­do­reni au pornit spre zonele afectate de inundații din…

o zi ago

Cum a ajuns un tânăr de 27 de ani să moară după administrarea vaccinului anti-COVID. Sângerări și cheaguri în creier

O anchetă privind moartea unui tânăr din cauza unui cheag de sânge apărut pe fondul…

o zi ago