Comunitate

Emoţii şi la Colegiul Tehnic Agricol din Geoagiu

Magdalena Şerban

Cu o tradiţie de peste 125 de ani, Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“, din Geoagiu, este pe lista acelora care preferă practica în locul teoriei şi munca fizică, în locul celei făcute din condei. Tocmai de aceea, conducerea instituţiei este de părere că modalităţile de pregătire practică a elevilor ar trebui revizuite în anii ce urmează, la fel ca şi cele de susţinere a probelor la BAC.

În ce priveşte desfăşurarea examenelor de bacalaureat, directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu, Ioan Vălean (foto), nu este deloc iertător. Nu de altceva, dar în acest an, din cei 116 absolvenţi (zi şi seral) s-au înscris la Bac 45, dintre care 19 provin din promoţia anterioară şi 26 din promoţia curentă.
„Consider că actuala grilă de examinare e musai să fie revizuită. BAC-ul trebuie diferenţiat în trei categorii, iar elevii să poată opta pentru o anumită formă. Nu putem pretinde ca toţi să ştie şi foarte multă carte şi să şi exceleze în meserie. Sunt mai rare cazurile în care ei obţin atât premii la învăţătură, cât şi la instruirea practică. Este cunoscut faptul că spre meseriile agricole se îndreaptă cei care nu iubesc atât de mult teoria (sunt mai îndemânatici, mai aplecaţi spre practic)”, a afirmat Ioan Vălean.
Potrivit acestuia, practica se desfăşoară comasat, în două-trei săptămâni pe semestru, începând cu clasa a X-a. Este o formulă deficitară, deoarece ar trebui să fie prevăzută încă din anul I (cls. a IX-a). De asemenea, mai spune directorul, sunt necesare dotări după ultimele tehnologii. Unitatea de învăţământ pe care o conduce deţine maşini şi utilaje agricole moderne, aici putându-se deprinde mai multe meserii, printre care cea de tehnician veterinar, tehnician în agroturism sau în activităţi de agroturism montan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura