Categories: Comunitate

Emoţii pentru absolvenţii Colegiului Agricol din Geoagiu

Magdalena Şerban

Din cei 45 de absolvenţi ai Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, la examenul de Bacalaureat s-au înscris doar 28. Aceştia au susţinut deja prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi se pregătesc pentru ce e mai greu: probele scrise. Însă nu toţi au preferat să participe la examinări, unii căutându-şi alt drum în viaţă.
„Din cei 45 de absolvenţi, s-au înscris şi au participat la proba de competenţe lingvistice, 28. Aceştia au luat calificative bune, rezultatele situându-se cam la nivelul celor de anul trecut. Urmează însă probele de foc, cele scrise, acolo existând mari emoţii. Personal, consider că matematica ar trebui scoasă din grila şcolară a unui colegiu tehnic, pentru a face loc unei discipline de specialitate. În numele cadrelor didactice le urez tuturor liceenilor noştri succes la Bac şi sperăm într-un rezultat bun”,  a spus profesorul Marius Şiler (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu.
Trebuie menţionat că la finalul anului şcolar, toţi cei 45 de absolvenţi de la Geoagiu au susţinut examenul de competenţă profesională, care s-a desfăşurat săptămâna trecută şi a însemnat grad maxim de promovabilitate. Dar pe lângă absolvenţi mai există şi 10 liceeni care au corigenţe la una sau mai multe materii, neputându-se înscrie la proba de bacalaureat din sesiunea curentă. De asemenea, o parte din cei 45 de absolvenţi au preferat să nu susţină examenul de maturitate, optând pentru câmpul muncii. Asta, pentru că aveau deja în mână diploma de calificare profesională.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago