Emisarii „Lions Club“ au venit din nou la Deva

04 Lions anglia

În perioada 4-13 august 2009, copiii instituţionalizaţi în centrele rezidenţiale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Hunedoara au primit vizita a nouă membri ai Organizaţiei Internaţionale de caritate, „Lions Club“, din Anglia.

Zi specială în cadrul activităţilor desfăşurate în această perioadă este ziua de astăzi, 12 august, când copiii vor participa la ,,Ziua Sportului’’, competiţie ce se va desfăşura începând cu ora 10.00 pe Stadionul „Cetate“ Deva şi se va încheia cu o festivitate de premiere.
Organizaţia „Lions“ este una din cele mai mari organizaţii de caritate din lume şi numără peste 1,3 milioane de membrii. Scopul oaspeţilor englezi este de a-şi dedica timpul liber copiilor instituţionalizaţi din judeţul Hunedoara, pe parcursul unei întregi săptămâni. ,,Motto-ul organizaţiei noastre este acela de ,,A da copiilor o copilărie’’(,,Giving children a childhood’’). Încercăm să-i facem pe copii fericiţi, să-i ducem în oraş, la cumpărături – lucruri normale pentru o familie obişnuită’’, declara Chris Hibbert, preşedinte al ,,Romanian Pride’’ – Organizaţia „Lions Club“ Anglia.
Cu această ocazie, au fost vizitaţi copiii din centrele rezidenţiale (centre de plasament, apartamente familiale, case familiale). ,,Leii’’ vin an de an cu donaţii, care conform dorinţelor lor constau în lucruri de care să beneficieze direct copiii: pampers, jucării şi cadouri. Copiii au aşteptat cu mare nerăbdare vizita prietenilor lor englezi şi acum au în sfârşit, ocazia să petreacă clipe de neuitat la ştrand şi la bazinul de înot, la pizza şi la cumpărături, toate aceste cheltuieli fiind sponsorizate de englezi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare