Emil Floruţ, directorul general al CEH, le răspunde alarmiştilor din PNL . „CEH va asigura agentul termic pe perioada iernii”

  Natalia Bumbac

Ieri, prefectul judeţului Hunedoara a organizat o şedinţă la care au participat primarii localităţilor care beneficiază de agent termic din partea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi conducerea societăţii producătoare de energie.

Discuţiile s-au axat pe necesitatea de a asigura stocurile de cărbune la Termocentralele Mintia şi Paroşeni, astfel încât activitatea la cele două unităţi să nu fie întreruptă pe perioada iernii. Autorităţile locale şi judeţene au primit asigurări din partea conducerii producătorului de energie că nu există riscul ca populaţia judeţului să rămână fără căldură.
„Judeţul Hunedoara va avea căldură pe perioada iernii, cele două termocentrale vor asigura agentul termic. Am luat măsurile necesare, astfel încât, să creştem producţia de cărbune. Totodată, negociem pentru a satisface deficitul de cărbune de pe piaţa internă. Împreună cu conducerea Ministerului Energiei şi Consiliul de Administraţie al CEH vom încerca să achiziţionăm şi cărbune din import, pentru a asigura creşterea eficienţei energetice a societăţii. Asta, deoarece CEH este, în primul rând, producător de energie, furnizarea agentului termic fiind o activitate secundară. Nu există nici un pericol ca activitatea termocentralelor să fie întreruptă, iar semnalele transmise în presă de anumite persoane nu le comentez. Atunci când am preluat conducerea complexului, stocul de cărbune era de 2.000 de tone. Am suplimentat acest stoc până la 34.000 de tone. Trebuie să precizez că stocul de cărbune este fluctuant, nefiind o cifră constantă a numărului de tone aflate la cele două termocentrale. În această perioadă, am avut cerere pentru furnizare de energie electrică, pe care am vândut-o profitabil. Am salvat CEH de la faliment, iar eficienţa globală a societăţii a crescut cu 30 la sută. În prezent, stocul de cărbune la cele două termocentrale este de 22.000 de tone”, a afirmat Emil Floruţ (foto), directorul general al CEH. Acesta a mai precizat că, de când a preluat conducerea societăţii (n. r. 21 septembrie 2015), nu a primit nici o susţinere financiară din partea instituţiilor statului, încercând să se descurce cu resursele pe care le are la îndemână. Emil Floruţ a mai arătat că există un plan prin care atât minele aflate în componenţa CEH, cât şi cele două termocentrale pot fi modernizate, susţinând că are semnale din partea unor companii europene dispuse să facă investiţii în aceste domenii.
Discuţiile pe tema aprovizionării stocurilor de cărbune pentru cele două termocentrale vor fi reluate la iniţiativa lui Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara. Acesta a propus ca pe data de 25 noiembrie să fie invitat Consiliul de Administraţie al CEH la Petroşani, pentru o întâlnire de informare cu autorităţille locale şi judeţene.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago