Categories: ActualitateFlash

Elevii hunedoreni, premiaţi la Olimpiadele Naţionale

Elevii hunedoreni au fost premiaţi la Olimpiadele Naţionale, întorcându-se acasă cu medalii şi premii binemeritate. Doi dintre aceştia au fost selecţionaţi în Lotul Naţional Lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Fizică.
Medalii şi menţiuni pentru Mate şi Fizică
Olimpiada Naţională de Matematică s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 7 – 10 aprilie, şi le-a adus elevilor hunedoreni trei medalii de bronz. Pe de altă parte, dintre cei 15 participanţi la Olimpiada Naţională de Fizică de la Cluj-Napoca, 12 copii s-au întors cu medalii şi menţiuni. Dintre acestea, cinci medalii au fost de argint, iar şase de bronz. În urma probei de baraj din cadrul olimpiadei, elevii Teofil Zaharia şi Raul Alexandru Pipis – premiat în cadrul „Premianţilor fără premii” pentru cel mai bun elev olimpic al judeţului –, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, au fost selectaţi în Lotul Naţional Lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Fizică.
Decebaliştii au urcat pe podium
Elevii Colegiului Naţional Decebal din Deva au urcat şi anul acesta pe podium, obţinând astfel premiile mult dorite. “Decebaliştii şi profesorii lor au confirmat din nou valoarea şcolii pe care o reprezintă. Rezultatele obţinute de aceştia la Olimpiada Naţională de Limba germană maternă situează Colegiul Naţional Decebal printre primele şcoli cu predare în limba germană din ţară, depăşind astfel şcolile cu tradiţie”, a spus Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional Decebal Deva.
Dacă Simona Lodroman, clasa a VII-a, a luat premiul al II-lea, cu nota 9,70, la fel a făcut şi Alexandra Kajtar, cu nota 9,60. Menţiune specială a obţinut Bianca Dumbravă, cu 9.00. La proba de proiecte, Silvia Matei i-a întrecut pe toţi concurenţii, iar Alexandra Kajtar s-a ales şi cu o menţiune.
Totodată, la Olimpiada Naţională de Limba germană – modernă, Andreea Popa şi Sebastian Oargă au câştigat premiul I, iar Tudor Cibian, premiul al III-lea.
„Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât rezultatele de excepţie obţinute de elevul Cosmin Vraciu – clasa a XII-a la Olimpiada Naţională de Filosofie se repetă şi în acest an. Acesta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la Timişoara”, a adăugat Florin Ilieş, directorul Colegiului Naţional Decebal din Deva. (L. Goangă)

Mesagerul Hunedorean