Elevii hunedoreni, peste media pe ţară la Evaluarea Naţională

25 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Rezultate foarte bune la examenul de Evaluare Naţională al elevilor din judeţul nostru. Astfel, şase elevi au reuşit medii de 10 la acest examen important.

Este vorba de Bogdan Borzei, de la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu“ Deva, Ioana Ariana Florea, de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara“, Medeea Francesca Maniul, de la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna“ Deva, Alexis Mihaloianis, de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara“, Mihaela Alexandra Zaharescu, de la Şcoala Gimnazială „Avram Stanca“ Petroşani şi Maria Cipriana Dinişoni, de la Şcoala Gimnazială „Ovid Densusianu“ Haţeg.
Examenul s-a desfăşurat în perioada 18-21 iunie. Au fost înscrişi 2.861 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, din care 2.671 au fost prezenţi. Ieri au fost afişate primele rezultate, şi tot ieri au putut fi depuse contestaţiile, iar finalele vor fi afişate în 29 iunie.
Primele rezultate arată că 1.982 de elevi au obţinut medii peste 5. Procentul mediilor peste 5 la nivelul judeţului nostru este de 74,2 la sută, în timp ce la nivel naţional este de 73,12 la sută. Anul trecut, doar doi elevi au reuşit să obţină medii de 10 la Evaluarea Naţională.
Media generală de admitere se calculează considerând 80 la sută media de la evaluarea naţională şi, respectiv 20 la sută media anilor de gimnaziu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare