Categories: ActualitateFlash

Elevă la zi, deşi se află la muncă în străinătate

Carmen Cosman

O elevă de la şcoala de Arte şi Meserii a Colegiului Hermes, din Petroşani, a promovat fără probleme, deşi se află la muncă în străinătate. Cei care s-au sesizat au fost chiar colegii fetei şi părinţii acestora.

Nimeni nu a fost sancţionat

Deşi se află plecată la muncă în Italia, o elevă la Şcoala de Arte şi Meserii a Colegiului Hermes din Petroşani a reuşit să promoveze timp de doi ani, fără nici o problemă, chiar dacă figura la forma de învăţământ la zi. Profesorii nu au avut nici o problemă să o treacă şi eleva nici măcar nu a fost exmatriculată din cauza absenţelor, aşa cum cere legea. Practic, fata venea la şcoală o dată sau de două ori pe an, pentru a-şi încheia situaţia la învăţătură şi nu întâmpina absolut nici o problemă. Cazul a ieşit la iveală doar după ce mai mulţi elevi şi părinţi de-ai lor au sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean, care a solicitat declanşarea unei anchete în acest caz de către Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ. „În urma anchetei, singura chestiune care a fost în afara legii era faptul că eleva nu era la frecvenţă redusă, ci la zi, dar avea o situaţie specială. Problema s-a rezolvat, aceasta fiind transferată la frecvenţă redusă”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general. Potrivit acestuia, fata era unic întreţinător de familie. Tatăl a plecat şi nu mai păstrează nici o legătură cu el, mama este bolnavă şi mai are un frate mai mic. Conducerea liceului nu a păţit, însă nimic, iar Alexandru Lăutaru a menţionat că, potrivit actualelor norme legale, nu ISJ stabileşte eventualele sancţiuni, ci comisia de disciplină din care au făcut parte profesori cu acelaşi grad didactic ca şi al directorului, precum şi un reprezentant al inspectoratului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

19 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

19 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

19 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

19 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

19 ore ago